Į rekordą pretenduojančiam blynui sunaudota 35 kilogramai bulvių

Pirmadienį prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrai iškepė bulvinį blyną, kuris pretenduoja patekti į Lietuvos rekordų knygą. Blyno, kurio skersmuo siekė vieną metrą, gamybai buvo sunaudota 35 kilogramai šviežių, Lietuvos ūkiuose užaugintų bulvių. Lietuvos rekordų registravimo agentūros „Factum“ duomenimis, iki šiol didžiausias šalyje iškeptas blynas buvo 90 centimetrų skersmens.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 6:57 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:47 PM

„Lietuviai dažnai gamina patiekalus iš bulvių, o bulviniai blynai yra vieni mėgstamiausių, todėl prasidėjus šviežių lietuviškų bulvių sezonui nusprendėme iškepti rekordinio dydžio blyną. Taip simboliškai pažymėjome šviežių bulvių atvykimą į mūsų parduotuves ir pavaišinome žmones jų mėgstamu patiekalu“, - sako „Maxima“ Maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas.

Rekordiniam blynui kepti buvo sunaudota 35 kilogramai šviežių bulvių, po pusę kilogramo svogūnų ir miltų, 20 vienetų kiaušinių, pagardinimui – daugiau nei 3 kilogramai grietinės ir kitų ingredientų. Apie 10 kilogramų svėręs blynas apie valandą kepė specialiai pagamintoje keptuvėje, kurios skersmuo – vienas metras. Iš viso renginio metu buvo iškeptas ne vienas, o net 3 įspūdingo dydžio blynai, kuriais pavaišinta daugiau kaip 300 žmonių.

Rekordų registravimo agentūros „Factum“ duomenis, šalyje didžiausiu pripažinto miltinio blyno skersmuo buvo 90 centimetrų, todėl pirmadienį iškeptas blynas pretenduoja tapti didžiausiu šalyje iškeptu blynu.

Pasak A. Polenino, sezonui įsibėgėjant, šviežių lietuviškų bulvių pasiūla sparčiai auga. Šiuo laikotarpiu „Maxima“ parduotuvėse per dieną nuperkama nuo 4 iki 20 tonų šviežių lietuviškų bulvių. Į parduotuves jos atvežamos iš Kėdainių, Šakių rajonų, Klaipėdos krašto bei Pagėgių savivaldybės ūkininkų. Prekybos tinklas nuolat bendradarbiauja su šalies ūkininkais, superka jų išaugintą produkciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.