Kaip įveikti cukraus priklausomybę?

Jungtinių Amerikos Valstijų profesorė D. Mary E. Pritchard dalinasi patirtimi, kaip įveikti priklausomybę nuo rafinuoto cukraus. M. Pritchard tvirtina, jog dar seniau svarstė apie tai, kad reikia atsisakyti ledų, tortų, pyragaičių, saldainių, šokolado ir kitų produktų, kuriuose gausu rafinuoto cukraus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2013, 6:41 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:59 AM

„Atsisakiau net saldžiųjų vaisių (datulių, obuolių, bananų, ananasų), tiesa, pomidorai ir avokadai bei saldžiosios bulvės vis dar sudaro mano maisto racioną. Visa valios paslaptis yra nevartoti cukraus iki tol, kol jo išvis nereikalaus jūsų organizmas. Tad jeigu nebetrokšite saldumynų jau po dviejų savaičių, palaukite dar keturias savaites, kuomet galėsite į kasdienę mitybą vėl pamažu įtraukti saldžiuosius skanėstus.“

„Dabar kovoju su cukrumi, o anksčiau kovojau su maistu. Turėjote prastą dieną – prisikertame šokolado. Turėjote pergalingą dieną ir norite save palepinti – prisikertame šokolado. Visai tai slypi mūsų smegenyse. Aš savo pergalingas ir nepergalingas dienas įprasminu sportu. Jūs tai galite daryti galbūt mielai pasišnekėdami su draugais arba užsiimdami kita naudinga veikla, bet jokiu būdu ne maisto padauginimu ar vartodami tai, kas sukelia priklausomybę“,- tvirtina profesorė.

Prie cukraus sugrįžkite palaipsniui. „Aš pradėjau nuo vieno obuolio gabaliuko. Palaukiau porą dienų norėdama įsitikinti, kaip į tai reaguos mano organizmas. Po kiek laiko išbandžiau kitus vaisius. Tai man suteikė šansą suprasti, kokius vaisius gali toleruoti mano kūnas, o kurių negali.“,- aiškina M. Pritchard.

„Įsitikinkite, kad reguliariai valgote pilnavertį ir subalansuotą maistą. Jeigu jūsų kūnas negaus kurios nors svarbios organizmui medžiagos, protas pradės reikalauti atstatyti energijos trūkumą malšindamas ją cukraus pavidalu. Tad planuokite reguliarų ir pilnavertį maisto meniu tam, kad vėliau nejaustumėte begalinio alkio ir neatsidurtumėte saldžiųjų skanėstų parduotuvėje.“,- asmenine patirtimi dalinasi mokslininkė.

Parengė Jurgita Linkevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.