Šviežio maisto - į Lietuvos centre įsikūrusią „Karpynę“

Kai savo draugams pranešiau, kad dėl susiklosčiusių aplinkybių savaitgalį praleisiu ne Palangos paplūdimyje, o netoli Raseinių esančioje kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“, mano draugai į mane pažiūrėjo skeptiškai, gąsdindami nuoboduliu bei uodais. Deja, nebuvo nei uodų, nei nuobodulio - tiesiog išganinga kaimo ramybė.

Nori, gali nueiti į pirtelę, pasimaudyti ir pačiame pastate esančiame baseine su povandeninėmis srovėmis bei kaskadomis.
Nori, gali nueiti į pirtelę, pasimaudyti ir pačiame pastate esančiame baseine su povandeninėmis srovėmis bei kaskadomis.
Daugiau nuotraukų (1)

Angelė Songailaitė

Jul 29, 2013, 6:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:59 PM

Gulėdama prie baseino skaičiau internete apie grūstis prie pajūrio restoranų ir mėgavausi, nes už kelių dešimčių metrų nuo baseino galėjau bet kuriuo metu pasivaišinti garsiuoju ekologiškai užaugintu „Karpynės“ karpiu. Pasirinkimas platus: itin populiarūs restorane ir jau per dešimtį metų tradiciniais tapę patiekalai tokie kaip „Vyresnysis tarnas“ (karpis, užkeptas daržovėmis ir grybais), „Vienam gale kablys“ ( karpis, lengvai troškintas baltojo vyno padaže) , traškūs karpio gabaliukai. Svečių mėgstamas vietoje rūkytas karpis. Jo paruošimo tradicijos taip pat nekinta jau daugelį metų.

Prie jo puikiai dera šiemet balandį atidarytame alaus bravore pradėtas virti „Karpynės“ ,,Draugų“ alus. Tai sezono naujovė ir „Karpynės“ įkūrėjai jau įsitikino, kad jis ne mažiau populiarus, nei patiekalai iš žuvies. Bet to, „Karpynės“ restorano darbuotojai darė viską, kad sodyboje apsigyvenę poilsiautojai būtų patenkinti ne tik maistu, bet ir išskirtiniu patarnavimu. „Karpynės“ restoranas garsėja ne tik patiekalais iš karpio. Tai vienintelė vieta, kur galima paragauti pagal originalų olandišką receptą paruoštos tikrosios Matjes silkės - riebios ir itin švelnaus skonio.

Nemažiau svarbu ir tai, kad restorane „Karpynė“ maistas ruošiamas tik po užsakymo, čia tinka posakis „geram maistui reikia laiko“. Tad labai skubantys tai turėtų įvertinti ir žinoti.

Kambariai švarūs, patogūs, vėsinami. Nori, gali nueiti į pirtelę, pasimaudyti ir pačiame pastate esančiame baseine su povandeninėmis srovėmis bei kaskadomis. Jei per daug įkaitai, gali, patempęs virvutę, ant savęs šliūkštelėti kubilą šalto vandens. Koks nuostabus jausmas, kada iš ryto atveri duris į terasą ir prieš akis tyvuliuoja tvenkinėliai, teikiantys ramybę pavargusiems po darbų ar ieškantiems romantikos. O šalia tvenkinėlių susėdę žvejai tik ir traukia karpius, karosus, lydekas, karšius, ešerius ir kitas žuvis. Jie pasakoja, kad kartais pavyksta suvilioti net iki 18 kg sveriančią žuvį. Sugautą laimikį sodybos personalas gali išrūkyti šalia esančioje rūkykloje ar paruošti restorane.

Svetingos administratorės taip pat maloniai aprodė įvairių dydžių verslo renginių, taip pat pokylių sales, kur pagal svečių pageidavimą galima surengti iškilmingą šeimos pobūvį, vestuves, krikštynas ar dalykinę vakarienę.

Sodyboje „Karpynė“ kasmet vyksta jau tradiciniais tapę renginiai, tokie kaip „Kur tu karpi?“ ar „Bike Show“. Jie sulaukia vis didesnio susidomėjimo ir sukviečia daugiau nei 3000 svečių. Jei kas pageidauja nakvynės palapinėse ar kepmperiuose, yra įrengta tam atskira vieta - palapinių ir kemperių miestelis.

Tie, kurie mėgsta aktyvų poilsį, yra laukiami sveikatingumo klube „Kletis“, o ką labiau traukia lauko užsiėmimai, kol išsirūkys pagauta žuvis, gali pažaisti krepšinį, lauko tenisą ar tinklinį. Kaimo sodyboje yra įrengti teniso kortai, krepšinio salė. Mažųjų poilsiautojų laukia didelė liaudies menininkų drožinėta vaikų žaidimų aikštelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.