Indojoje ir Pakistane be proto populiarus mangų gėrimas, vadinamas „lassi“, yra pats paprasčiausias jogurtinis kokteilis, o jo sudedamosios dalys apsiriboja prinokusiu mangu, jogurtu (arba neriebiu kefyru), vandeniu ir šlakeliu medaus. Kai kuriuose mango „lassi“ receptuose siūloma įberti šiek tiek malto kardamono – tai labai tipiškas indų prieskonis, naudojamas bene visų saldumynų pagardinimui. Išbandykit, tikrai nenusivilsite.
Mango „lassi“
1 didelis prinokęs mangas
1 puodelis šalto natūralaus jogurto (arba kefyro)
1/2 puodelio šalto vandens
1 šaukštas medaus (arba cukraus)
truputis kardamono (nebūtina)
Mango nulupame, spjaustome gabalėliais, kaulą išmetame. Sudedame į virtuvinį plakiklį (blenderį), supilame jogurtą, vandenį, medų (cukrų), kardamoną ir suplakame iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo, įdedame dar cukraus (medaus).
Geriame gerai atšaldytą!