Vasaros stalui – vištienos tulpių užkandis

Palangoje dirbantis virtuvės vadovas Tadas Paulauskas vasarą siūlo pasimėgauti neįprastais užkandžiais. Kulinaras siūlo pasigaminti viršutinių sparnų petelių dalių užkandį.

Vasaros stalui – vištienos tulpių užkandis.<br>A. Pelakauskas
Vasaros stalui – vištienos tulpių užkandis.<br>A. Pelakauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:20 AM

Patiekalui reikės (4 asmenims):

20 vištienos „tulpių“ – viršutinių sparnų petelių dalių

2 g maltų juodųjų pipirų

5 g čiobrelių

5 g rozmarinų

1 g druskos

10 g valytų česnako skiltelių

20 g grūdėtųjų garstyčių

90 g alyvuogių aliejaus

Susmulkinkite prieskonines žoleles, į smulkintuvą suberkite prieskonius, supilkite aliejų ir viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į plastikinį maišelį, į jį sudėkite vištienos „tulpes“ ir maišelio turinį keletą minučių maigykite rankomis.

Maišelį su paruoštomis „tulpėmis“ 2 dienas laikykite šaldytuve 5–7 laipsnių temperatūroje. Po to apversdami iš abiejų pusių apie 10 minučių kepkite ant grotelių, paviršių pabarstydami druska.

Garnyrui reikės:

200 g valytų morkų

150 g pieno

50 g sviesto

1,5 g druskos

2 šviežių mangų

Sutarkuotas morkas 15 minučių virkite piene su sviestu ir druska. Viską sudėkite į smulkintuvą ir 5 minutes smulkinkite. Mangus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Iškeptos vištienos „tulpes“ padėkite ant supjaustytų mangų, susmulkintą garnyrą lėkštėje patiekite atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.