Patiekalui reikės (4 asmenims):
20 vištienos „tulpių“ – viršutinių sparnų petelių dalių
2 g maltų juodųjų pipirų
5 g čiobrelių
5 g rozmarinų
1 g druskos
10 g valytų česnako skiltelių
20 g grūdėtųjų garstyčių
90 g alyvuogių aliejaus
Susmulkinkite prieskonines žoleles, į smulkintuvą suberkite prieskonius, supilkite aliejų ir viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į plastikinį maišelį, į jį sudėkite vištienos „tulpes“ ir maišelio turinį keletą minučių maigykite rankomis.
Maišelį su paruoštomis „tulpėmis“ 2 dienas laikykite šaldytuve 5–7 laipsnių temperatūroje. Po to apversdami iš abiejų pusių apie 10 minučių kepkite ant grotelių, paviršių pabarstydami druska.
Garnyrui reikės:
200 g valytų morkų
150 g pieno
50 g sviesto
1,5 g druskos
2 šviežių mangų
Sutarkuotas morkas 15 minučių virkite piene su sviestu ir druska. Viską sudėkite į smulkintuvą ir 5 minutes smulkinkite. Mangus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Iškeptos vištienos „tulpes“ padėkite ant supjaustytų mangų, susmulkintą garnyrą lėkštėje patiekite atskirai.