Svogūnų uogienė pagal B.Nicholson

Tai ne kas kitas, kaip lėtai ištroškinti ir vėliau pasaldinti bei parūgštinti svogūnai. Jie puikiausiai tinka prie sūrio ar šaltos mėsos. Svogūnai – pigus ingredientas, brangiausias dalykas čia yra jūsų laikas, kurį turėsite skirti, ir, žinoma, ašaros, kurias liesite pjaustydami svogūnus.

Daugiau nuotraukų (1)

Beata Nicholson

Aug 6, 2013, 12:23 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:20 AM

Tiesa, jie sutroškinami taip, kad tūris sumažėja keletą kartų. Taigi, jei norite paruošti daugiau, ieškokite didelio katilo ir ingredientų kiekį padidinkite keletą kartų. Iš šito kiekio išeis tik du nedideli indeliai (maždaug 350 ml).

Svogūnų uogienei aš renkuosi tamsų maskovado cukrų, kuris suteikia tamsios spalvos ir karamelės skonį. Išvirti uogienę pavyks ir su baltu cukrumi, tik tamsus cukrus daug turtingesnis ir įdomesnis savo skoniu, todėl verta investuoti į brangų tamsų cukrų.

Reikės:

2 baltųjų svogūnų;

2 raudonųjų svogūnų;

alyvuogių aliejaus;

1 kupino šaukšto tamsaus maskovado cukraus;

1 šaukšto baltojo cukraus;

2 šaukštų balzamiko acto;

2 šaukštų raudonojo vyno acto;

šakelės čiobrelio;

druskos.

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais.

Į puodą pilame šaukštą aliejaus ir sudedame svogūnus. Ant silpnos ugnies juos troškiname apie valandą. Troškindami į svogūnus įdedame čiobrelio šakelę ar žiupsnelį džiovintų čiobrelių.

Visą laiką prižiūrėkite svogūnus. Svarbu, kad jie neprisviltų, todėl puodą geriau laikyti uždengtą – taip jie troškinsis savo sultyse.

Kai svogūnai jau minkšti, visai sukepę ir net parudavę, sudedame abiejų rūšių cukrų, actą. Tada leidžiame viskam virti atidengtu dangčiu, kad drėgmės perteklius išgaruotų ir viskas sutirštėtų iki klampios uogienės. Tai turėtų užtrukti apie 10 minučių.

Dar įberiame žiupsnelį druskos skoniui subalansuoti. Tada dedame į indelius ir sandariai uždarome.

Jei norite, kad viskas gerai laikytųsi, indelius perliekite karštu vandeniu arba pakaitinkite orkaitėje (tie, kurie daro uogienes, tikrai žinos, kaip tai padaryti). Kadangi aš nesitikiu, kad ta uogienė bus laikoma metų metus, indelius tik švariai išplaunu ir perlieju karštu vandeniu.

Daugiau Beatos Nicholson receptų rasite tinklaraštyje „Beatos virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.