Savaitgalio desertas - eklerai su šokoladiniu įdaru

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad šiuos prancūziško pavadinimo skanėstus pagaminti yra labai sudėtinga. Netiesa. Norint jų išsikepti tereikia atrasti kantrybės nevarstyti orkaitės durelių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2013, 12:36 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:35 PM

Taigi, patiems eklerams prireiks:

190 ml pieno;

90 g sviesto;

150 g miltų;

3 - 4 kiaušinių;

Po žiupsnį druskos ir cukraus.

Šokoladiniam kremui prireiks:

500 ml pieno;

30 ml krakmolo;

4 kiaušinių trynių;

4 šaukštų cukraus;

400 g juodojo šokolado;

50 g sviesto;

Žiupsnelio vanilės.

Kai jau turime visus ingredientus, pradedame gaminti pyragaičius. Puode užkaičiame pieną su sviestu, druska ir cukrumi. Viską verdame ant nedidelės ugnies. Kai tik mišinys užverda, suberiame miltus ir imame intensyviai maišyti mediniu šaukštu. Tešla turi atšokti nuo puodo sienelių. Gauname gražų blizgantį tešlos kamuolį. Paliekame masę pravėsti.

Čiumpame jau atvėsusią tešlą ir plakdami įmušame po vieną kiaušinį. Eklerams reikia trijų itin didelių arba keturių vidutinių kiaušinių - išmaišyta tešla turi blizgėti ir kristi nuo šaukšto (ne tekėti).

Skardą išklojame popieriumi ir šaukštu arba konditeriniu maišeliu imame formuoti nedidelius pyragaičius. Juos įkišame į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepame 20-25 minutes (priklauso nuo eklerų dydžio). Kaip jau minėta, šiukštu nedarinėjame orkaitės durelių, mat kitaip išgaruos skysčiai ir pyragaičiai neiškils.

Išjungus orkaitę durelių neliečiame dar 15 minučių. Po to šiek tiek praveriame dureles ir leidžiame eklerams pamažu atvėsti.

Kol plikytiniai pyragaičiai vėsta, galime pagaminti kremą. Jį ruošime pagal prancūzų konditerio Pierre Herme receptą. Jis daug sodresnis už tuos, kurie gaminami naudojant kakavą. Vis dėlto, jis ir brangesnis.

Cukrų, vanilę, krakmolą ir kiaušinių trynius sudedame į puodą. Viską gerai išplakame šluotele.

Kitame puode užverdame pieną. Ant mažos ugnies jį kaitiname dar 5 minutes. Dar karštą jį supilame į kiaušinių ir krakmolo plakinį.

Vėl įjungiame viryklę. Ant mažos ugnies kaitiname kremo masę ir nuolat ją maišome. Kaitiname tol, kol kremas pradeda tirštėti. Į jį sudedame susmulkintą šokoladą ir sviestą. Viską gerai išmaišome. Nukėlę nuo ugnies kremą sukrečiame į dubenėlį ir uždengiame maistine plėvele. Leidžiame jam atvėsti, bet nesustingti.

Atvėsusio kremo pridedame į konditerinį švirkštą. Ekleruose pradūrę mažas skylutes įspaudžiame įdarą. Jei kremas pernelyg sustingo, prapjauname pyragaitį ir kremą sudedame šaukšteliu.

Paruoštus pyragaičius patiekite su vaniliniais ledais ir braškių arba juodųjų serbentų uogiene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?