Makaronų namų įkūrėjai įsitikino, kad lietuviams reikia mėsos ir grybų

„Kokį restoraną atidaryti Druskininkuose?“, - rekonstruodami viešbutį „Druskininkai“, sprendė jo šeimininkai.

Nors restoranas siūlo įvairius patiekalus, vienas meniu skirtas tik makaronams.
Nors restoranas siūlo įvairius patiekalus, vienas meniu skirtas tik makaronams.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 4, 2013, 8:51 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:06 PM

Dauguma Druskininkų restoranų svečiams siūlo europietiškos virtuvės patiekalus – nuo cepelinų iki picų. Viešbučio šeimininkai rado dar neužpildytą nišą ir įkūrė „Makaronų namus“. Nors restorano virtuvėje ruošiami ir klasikiniai europietiški patiekalai, vienas meniu skirtas tik makaronams.

Susikurti patiekalą gali kiekvienas svečias – reikia pasirinkti vieną iš keturių makaronų formų ir vieną iš dešimties padažų. Siūloma paragauti ir dviejų rūšių itališkų virtinių su skirtingais įdarais.

„Kiekvieną kartą derinant skirtingas makaronų formas ir padažus galima sukurti kelias dešimtis patiekalų. Tikimės, kad visi atras savo mėgstamiausią“, - pasakojo viešbučio maitinimo filialo direktorė Aušra Kažukauskienė.

Naujo projekto sumanytojai jau pastebėjo, kad mėgstamiausi lietuvių priedai – mėsa ir grybai. Norintys išbandyti neįprastus skonius arba prisiminti kaime virtus „šaltanosius“ su mėlynėmis, gali paragauti virtinių su uogų įdaru. Vasarą įdarai keičiasi – į virtinius dedama tai, kas užaugo Lietuvos miškuose ir soduose.

„Šis projektas gimė norint pakeisti nuomonę apie makaronus, kurie nepelnytai vis dar laikomi Lietuvoje vargšų patiekalu. Juk dažno mūsų vaikystė asocijuojasi su „Gintariniais“ makaronais arba močiutės darytais leistiniais“, - pasakojo A.Kažukauskienė.

Visi svečiams siūlomi makaronai gaminami restorano virtuvėje, tačiau svečiams patiekalų ilgai laukti nereikia. „Pirkti makaronai išverda per 8-10 minučių, o ką tik pagamintiems užtenka 2-4 minučių“, - pasakojo A.Kažukauskienė. Virėjai patys gamina ir visus jų padažus.

Ruošti itališkos virtuvės patiekalus viešbučio darbuotojai mokėsi iš Argentinoje gyvenančios italės Silvijos Castano, kuri Druskininkuose lankėsi dalyvaudama kitame projekte. „Techologiją žinome, pagrindus turime, o dabar galėsime eksperimentuoti“, - kalbėjo maitinimo skyriaus vadovė.

„Makaronų namų“ šeimininkai svečiams visada siūlo paragauti neįprastos išvaizdos juodųjų Sorentini makaronų. Tai – natūraliu kalmarų rašalu dažyti makaronai, įdaryti lašiša bei patiekiami su rūkytų lašišų padažu.

„Makaronų namus“ viešbutyje įkūrę jo šeimininkai bando sulaužyti du mitus – kad makaronai – vargšų valgis, ir kad viešbučio restoranas skirtas tik jo svečiams.

„Nors esame baltų staltiesių restoranas, prie jų galima sėsti ir su džinsais, ir užeiti tiesiog papietauti“, - kalbėjo A.Kažukauskienė. Kad svečiai tuo įsitikintų, po vieną makaronų patiekalą kasdien įtraukiama į dienos pietų valgiaraštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.