Taupumu paremta J.Oliverio receptų knyga – toli gražu ne biudžetinis variantas

Jeigu norėsite pasigaminti patiekalų iš naujausios Jamie Oliverio receptų knygos, turėsite kaip reikiant patuštinti savo piniginę, mat, be tam tikrų produktų, virtuvėje reikės dar ir atitinkamų prietaisų. Ir, žinoma, ne bet kokių, o būtent iš J.Oliverio „Tefal“ kolekcijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-04 16:17, atnaujinta 2018-03-01 13:46

Naujausia J.Oliverio receptų knyga, kaip teigia pats autorius, pažeria krūvą idėjų, kaip pasigaminti neįtikėtinai skanių patiekalų neišleidžiant daug pinigų. Tačiau panašu, kad į klausimą „ar sutaupysime gamindami su J.Oliveriu?“ atsakymas, greičiausiai, būtų „ne“.

Knygoje, kuri kainuoja išties nepigiai – apytiksliai 100 litų, J.Oliveris išvardija net 47 virtuvinius reikmenis, kurių žūtbūt prireiks, norint pasigaminti visus knygoje aprašytus patiekalus. Bendra jų kaina siekia beveik 1,5 tūkst. litų. Ir tai – tik perkant pačius pigiausius rinkoje esančius variantus, o ne specialią J.Oliverio „Tefal“ smulkią virtuvės techniką ir reikmenis.

Štai virtuvės kombainas, kurio prireiks 20-čiai receptų išbandyti, paprastai kainuoja apie 240 litų, tačiau  J.Oliverio „stebuklingojo“ kombaino kaina siekia net 600 litų. O kur dar trys puodai, kurių vienas kainuoja apie 500 litų, keptuvės po 400 litų, paprasta trintuvė už 80 litų ir daugelis kitų. 

Jeigu norėtumėte nusipirkti visus 107 ingredientus, kurie yra išvardyti receptų knygoje, piniginę paploninti reiktų net 600 litų.

Tačiau žymiojo šefo atstovas spaudai gina J.Oliverį: „Jamie visada savo knygose pamini visus reikmenis, kurių prireiks gamybos procese. Žinoma, niekas nesitiki, kad skaitytojai viską ims ir nusipirks. Tiesą pasakius, daugelį dalykų žmonės ir taip turi namuose. Ir visai nebūtina susipirkti visus ingredientus, išvardytus knygoje, užteks tik kelių, kad pasigamintumėte patiekalą, kurio porcija kainuotų ne daugiau nei 5 litus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.