5 produktai sveikai širdžiai

Širdies ligų net priešui nelinkėtume, tad pravartu kartais peržvelgti savo mitybos racioną ir įsitikinti, kad jame yra tinkamai širdies ir kraujagyslių veiklai palaikyti reikiamų produktų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-09 19:07, atnaujinta 2018-02-22 09:49

Bananai. Viename banane - net 600 mg kalio, kuris veiksmingai sumažina kraujo spaudimą. Visai nebūtina kimšti bananus vieną po kito - papjaustykite gardaus vaisiaus į sausų pusryčių dubenėlį, naudokite bananą, kaip ingredientą kepant duoną arba tiesiog pasidarykite trintų bananų kokteilį.

Sojų baltymai. Tai - „žalias“ pasirinkimas, tinkantis ne tik mesėdžiams, tačiau ir veganams. Natūralioje sojoje gausu baltymų, mineralų, vitaminų ir omega-3 riebalų rūgščių. Tai yra puiki alternatyva mėsai. Sojoje taip pat daugiau skaidulų ir mažiau riebalų, nei daugelyje mėsos rūšių. Pravartu žinoti, kad soja puikiai kovoja su cholesteroliu.

Avižos. Avižose gausu baltymų, būtinų organizmui augti ir audiniams atsikurti. Į avižų sudėtį įeina tirpioji ląsteliena, padedanti kovoti su padidėjusiu cholesterolio kiekiu kraujyje. Avižose gausu vitaminų B1, B2, B6, K ir E, taip pat geležies, daug sieros, silicio, fosforo ir kalio. Avižos gera širdies ir kraujagyslių susirgimų profilaktikos priemonė, dėl savo cheminės sudėties padedanti sureguliuoti kraujo spaudimą.

Lapinės daržovės. Į savo mitybos racioną pridėję tokius produktus, kaip kopūstas, špinatas, brokolis ir kt. apdovanosite savo organizmą išties vertingomis medžiagomis. Lapinės daržovės yra puikus antioksidantų ir kalcio šaltinis. Būtina žinoti tai, kad žalumynai padeda apsisaugoti nuo arterijų trombozės.

Arbata. Ar žinojote, kad išgėrę bent 2 puodelius arbatos per dieną, galite sumažinti širdies smūgio ir insulto riziką net 40-čia proc.? Arbata taip pat padės greičiau atsigauti žmonėms, kadaise patyrusiems miokardo infarktą. Keletas arbatos puodelių per dieną taip pat gali padėti atsikratyti nereikalingų kilogramų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.