Obuolio žievelėje – lobis, padėsiantis apsisaugoti nuo nutukimo

Kitą kartą, kai nuspręsite atsikratyti „neskaniosios“ obuolio žievės, pagalvokite dar kartą – joje slypintys „turtai“ gali pasitarnauti kaip nutukimo ir diabeto prevencijos priemonė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 3:36 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:03 AM

Nutukimas ir su juo susijusios sveikatos problemos tampa vis aktualesne problema visuomenėje. Naujausias Ajovos universiteto tyrimas atskleidė, kad natūrali medžiaga – ursolio rūgštis, randama obuolių žievėje, iš dalies padėjo laboratorijoje augintoms pelėms apsisaugoti nuo nutukimo, padidindama raumenų masę ir rudųjų riebalų kiekį – du audinius, kurie turi kalorijas deginančių savybių.

Pasak tyrimo rezultatų, pelės, kurių organizme buvo ursolio rūgšties, efektyviau degino kalorijas ir buvo mažiau nutukusios nei tos, kurios šios medžiagos negaudavo.

Iki šiol mokslininkai tikėjo, kad rudųjų riebalų turi tik naujagimiai – manyta, kad dar vaikystėje šie riebalai išnyksta iš mūsų organizmo. Tačiau pasitelkę šiuolaikines technologijas mokslininkai atrado, kad ir suaugusio žmogaus organizme yra tam tikras kiekis rudųjų riebalų, kurie dažniausiai yra susikaupę kaklo srityje ir tarp menčių.

Daugelis tyrimų sieja padidėjusį rudųjų riebalų kiekį su mažesne nutukimo tikimybe ir „sveikesniu“ cukraus kiekiu kraujyje, t.y., rudieji riebalai gali pasitarnauti, kaip prevencinė priemonė prieš sparčiai didėjantį kūno svorį ir diabeto išsivystymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.