Vilniuje dėl Auksinės šakutės prizo rungsis someljė ir virtuvės šefai

Lietuvos someljė asociacija (LSA) skelbia, kad ketvirtasis Vyno ir desertų derinių čempionatas šiemet vyks lapkričio 11 dieną Vilniuje, Verkių rūmuose. Vienintelės tokio pobūdžio varžybos pasaulyje kasmet sulaukia keliolikos geriausių šalies restoranų šefų ir someljė bei neprofesionalių desertų meistrų dėmesio. Šiemet norą dalyvauti jose jau pareiškė ir keletas kaimyninių šalių atstovų.

Vyno ir desertų čempionatas - vienintelis tokio pobūdžio renginys pasaulyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyno ir desertų čempionatas - vienintelis tokio pobūdžio renginys pasaulyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:33 PM

Dalyvių komanda vertinimo komisijai turi pateikti originalų desertą ir prie jo priderintą vyną. Renkant čempioną – Auksinės šakutės laimėtoją, vertinamas pristatymo profesionalumas ir meniškumas, deserto estetika, vyno parinkimo motyvacija, vyno ir deserto išvaizdos, skonio ir kvapo derėjimas.

Anot LSA prezidento ir renginio iniciatoriaus Arūno Starkaus, čempionato tikslas – skatinti išradingą vyno ir saldumynų vartojimą. Todėl šiemet prizų fondą papildė naujos nominacijos: už sėkmingiausią putojančio vyno ir deserto derinį, už geriausią vyną, už lietuviškiausią desertą ir už lengviausią vyną.

Ankstesnių čempionatų laimėtojai: 2012 m. – Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas ir Renata Ozarovska (restoranas „Time“), 2011 m. – Andrius Valčiukas („Vyno klubas“) ir Vytautas Samavičius (restoranas „La Cle“), 2010 m. – Rasa Starkuvienė („Vyno klubas“) ir Milda Sužiedelytė (Vakarų Londono universitetas).

Varžybas organizuoja Lietuvos someljė asociacija kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA). Registruotis į čempionatą kviečiama iki lapkričio 4 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.