R.Bolgovo vištienos kukulių kokosų ir kario padaže receptas

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas dažnai gamina iš mėsos faršo.

Vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže.<br>V.Skuodo nuotr.
Vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže.<br>V.Skuodo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-04 12:50, atnaujinta 2018-02-20 15:10

„Mėsos faršas – universalus produktas, tinkamas įvairiems patiekalams gaminti. Be to, jį paruošti galima žymiai greičiau, nei mėsos gabaliukus ar pjausnį, todėl jis tinka gaminti patiekalus dideliam būriui svečių“, – mėsos faršo privalumus vardija R.Bolgovas.

Jis pasakoja, kad virtuvės šefai net ir tradiciniams patiekalams gaminti naudoja tiek kiaulienos ar jautienos, tiek vištienos faršą. Tačiau gan riebus faršas su kiauliena neretai keičiamas vištienos faršu, kadangi lietuviai vis dažniau susirūpina sveikesne mityba.

„Cepelinai, kotletai ar kukuliai – tai mėgstamiausi lietuvių patiekalai, kuriems įprastai naudojame kiaulienos faršą. Tačiau šiems patiekalams, be abejonės, tinka ir vištienos faršas, – produktus lygina virtuvės šefas. – Aš pats dažnai naudoju vištienos faršą, kai noriu pagaminti ne tik tradicinius, bet ir įvairesnių skonių patiekalus, kadangi vištiena labai lengvai įsisavina skonį“.

R.Bolgovas pasakoja, kad jo mėgstamiausias patiekalas iš vištienos faršo – riešuto dydžio kukuliukai, kuriuos jis kas kartą patiekia kitaip: sultinyje arba trintų daržovių sriuboje, taip pat prie makaronų su įvairiais padažais (grietinėlės, trintų pomidorų ar net obuolių su garstyčiomis). Jis pabrėžia, kad eksperimentuoti galima ir su tokiais tradiciniais patiekalais kaip kotletai, kibinai ar kitais mėsos faršu įdarytais patiekalais.

Vištienos kukuliai kokosų ir kario padaže

Vištienos filė faršas 1 kg. Svogūnai 2 vnt. Česnakas 4 skiltelės Druska 20 g. Pipirai malti juodi 1 a.š. Vanduo 100 ml. Maltas kuminas 1 kavos šaukštelis

Padažui:

Kokosų pienas 1 l. Imbiero šaknis Česnakas 4 skiltelės Šviežia kalendra 50 g. Raudona kario pasta 1 a.š. Saulėgrąžų aliejus 4 v.š. Druska pagal skonį Žalias obuolys 4 vnt.

Gaminame patiekalą:

I vištienos filė faršą dedame susmulkintus svogūnus, česnakus, įdedame prieskonius, įpilame vandens ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Tada išmušame masę ant stalo iki lipnios masės (šalia pasistatome dubenį su kambario temperatūros vandeniu rankom mirkyti prieš kukulių formavimą). Kukulius lengvai apvoliojame miltuose, dedame į skardą ir kepame 12 -15 min. orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.

Gaminame padažą :

Pakepiname česnaką, įdedame kario pastą, obuolių skilteles, susmulkintą imbierą ir pakepiname viską apie 5 min. Tada įpilame kokosų pieną, druską, užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie 10 min., tada suplakame iki vientisos masės su trintuvu ir viską užpilame ant kukulių. Troškiname 10 min., prieš pateikimą apibarstome smulkinta kalendra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.