Princesė Anne paskatino kalbas apie arklienos valgymą

Britų princesė Anne garsėja savo meile žirgams, bet dabar užsiminė, kad jos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:32 AM

Karalienės Elizabeth II duktė, buvusi jojimo trikovės čempionė, sakė, kad arklių auginimas mėsai Britanijoje galėtų pagerinti jų gerovę.

„Mūsų požiūris į prekybą arkliena ir arklienos vertę galbūt turės keistis“, - sakė Anne ketvirtadienį Londone kalbėdama labdaros fondui „World Horse Welfare“.

„Jei tai tiesa, kad gamintojai vertina savo arklius, gerai jais rūpinasi, dėl to, kad dalyvauja prekyboje arkliena, ... ar turėtume pagalvoti apie realią rinką arklienai?, - klausė ji. - Ir ar sumažėtų gerovės atvejų, jei būtų reali vertė arklienos sektoriuje?.. Aš manau, kad apie tai reikia diskutuoti“.

Apskritai, arklienos valgymas Britanijoje yra tabu, o Anne komentarai pasirodė vos keli mėnesiai po didelio Europos skandalo dėl arklienos, klaidingai pažymėtos jautiena.

Britų laikraščiai išspausdino antraštes apie princesės komentarus, pavyzdžiui, „Tegu jie valgo arklius“. Ši antraštė yra užuomina apie myriop pasmerktos prancūzų karalienės Marie Antoinette atsakymą į klausimą apie vargšus - „Tegu jie valgo pyragą“.

Anne, kuri yra 11-asis asmuo eilėje į britų sostą, pateikė Prancūzijos pavyzdį – kaip šalies, kur arkliena yra populiari.

„Kaip man ne taip seniai priminė žmogus, keliavęs po Prancūziją, brangiausias mėsos gabalas pas vietos mėsininką buvo arklienos filė“, - sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.