Menininkės M.Plioplytės-Zujienės žaislai skleidžia rankų šilumą

Menininkė Martyna Plioplytė-Zujienė (30 m.), kurianti dekoratyvines lėles, skirtas interjerui puošti, turi naują įkvėpėją. Sukurti lininių žvėrelių kolekciją vilnietę, kurios darbai graibstomi ir užsienyje, įkvėpė pirmagimis Adomas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2013, 8:24 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:32 AM

Martynos ir jos vyro garso režisieriaus Arūno Zujaus (32 m.) namai primena spalvingą žaislų karalystę. M.Plioplytė-Zujienė tikisi, kad augančiam sūnui žaislų nereikės ieškoti parduotuvėse, rašo "Lietuvos rytos" žurnalas "Stilius".

Ir dabar poros draugai bei artimieji, ateinantys aplankyti dviejų mėnesių mažylio Adomo, žaislų jam neneša.

Naujoje menininkės kolekcijoje – paprasti, jaukūs žaislai.

„Laukdamasi Adomo panorau sukurti tokius žaislus, su kuriais mano vaikas norėtų žaisti, juos mėtyti ir su jais miegoti. Įsivaizdavau, jog personažai turi būti paprasti, jaukūs ir linksmi”, – aiškino M.Plioplytė-Zujienė.

Martyna vieną dieną prisipiešė eskizų ir ėmė siūti.

„Kad suaugusio žmogaus sukurtas žaislas patiktų mažam vaikui, reikia pažvelgti į pasaulį jo akimis. Žaislų kūrimas mane ramina, primena vaikystę, kurioje buvo daug pasakų”, – sakė M.Plioplytė-Zujienė.

Rankų darbo ilgaausiai kiškiai, žirafos, lapės, pelėdos, arkliukai, meškinai, ežiai – viskas pasiūta iš lino.

„Naudojau pilkšvą natūralų audinį. Mažamečių žaislai turi būti stilingi, gražūs, bet nerėkiantys. Beje, lininiai žaislai tinka ir alergiškiems vaikams”, – aiškino kūrėja.

Menininkės kuriami žaislai yra dvejopi. Vienus kūrėja padabina, pavyzdžiui, išdidžiai žirafai pariša po kaklu kaspiną, o vilkui – kaklaraištį. Kitus žaislus ji palieka „nuogus”, kad vaikai juos išdekoruotų ir taip lavintų vaizduotę.

Martyna Lietuvoje ir už jos ribų yra išgarsėjusi kaip vienetinių interjero puošmenų – gipsinių lėlių ir teatrališkų meškučių kūrėja.

Kada dažniausiai aplanko kūrybinis įkvėpimas? Ją įkvepia sapnas, nuotaika ar vaizdas pro langą.

„Bet gražiausios idėjos kyla tyliais vakarais, kai užlieja vidinė ramybė. Kartais lėlę ar meškutį sukuriu per kelias dienas, kartais ir mėnesio neužtenka. Darbo procesas priklauso nuo polėkio, detalių, puošmenų”, – kalbėjo M.Plioplytė-Zujienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.