Geležinei Ledi A.Merkel – lietuviškos vaišės

Vilniuje per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą viešėjusi viena galingiausių pasaulio moterų vadinama Angela Merkel (59 m.), kaip jai įprasta, išliko paprasta ir nuosaiki. Vokietijos kanclerė nakvojo prabangaus viešbučio įprastame kambaryje, o dvi dienas vaišinosi tomis pačiomis lietuviškomis vaišėms kaip ir kiti svečiai.

Į Valdovų rūmuose vykusią darbinę vakarienę Vokietijos kanclerė atvyko vilkėdama oficialiu tamsiai mėlynu švarku ir juodomis kelnėmis.<br>M.Kulbio nuotr.
Į Valdovų rūmuose vykusią darbinę vakarienę Vokietijos kanclerė atvyko vilkėdama oficialiu tamsiai mėlynu švarku ir juodomis kelnėmis.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

2013-12-05 06:17, atnaujinta 2018-02-19 23:39

Geležine Ledi dažnai tituluojama vokietė visuomet buvo nepretenzingo drabužių stiliaus gerbėja. Klasikinį stilių pamėgusi A.Merkel prabanga ar puošnumu nesipuikavo ir Vilniuje.

Viršūnių susitikimas Vilniuje buvo svarbiausias Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginys, tad į Valdovų rūmus atvyko Europos Sąjungos šalių ir Rytų partnerių vadovai.

Į Valdovų rūmuose vykusią darbinę vakarienę Vokietijos kanclerė atvyko vilkėdama oficialiu tamsiai mėlynu švarku ir juodomis kelnėmis.

Antrąją vizito dieną viršūnių susitikimams A.Merkel pasirinko rudą švarką ir juodas kelnes, o prie šio kostiumo priderino gintaro karolius.

Vokietijos kanclerė su kitais delegacijų nariais Vilniuje buvo apgyvendinta prabangiame „Kempinski“ viešbutyje. Tačiau moteris neturėjo laiko mėgautis visais viešbučio teikiamais malonumais.

Dirbti atvykusi A.Merkel jokių ypatingų pageidavimų viešbučio atstovams nepateikė. Įprastame „Kempinski“ kambaryje apgyvendinta garbi viešnia turėjo mažai laiko poilsiui – ketvirtadienį apie 23 valandą ji grįžo į viešbutį iš Valdovų rūmų, o penktadienio rytą anksti išskubėjo į „Litexpo“ parodų rūmus.

Ketvirtadienį, lapkričio 28-ąją, Valdovų rūmuose A.Merkel kartu su kitų delegacijų atstovais ir posėdžiavo, ir vakarieniavo. Aukštų svečių vaišėmis, kaip ir per kitus Lietuvos pirmininkavimo renginius, rūpinosi bendrovė „Taurakalnis“ – apie 100 jos darbuotojų.

Prieš vakarienę šalių prezidentai, premjerai ir diplomatai klausėsi ansamblio „Banchetto musicale“ atliekamų kūrinių.

Svarbiai vakarienei buvo patiekta eršketo užkandėlė su salierų putėsiais ir obuolių bei garstyčių padažu, taip pat stirnienos su porų ir pastarnokų piurė.

Svečiai su malonumu ragavo lietuviškų sūrių. Buvo pasiūlyta ir gėrimų – „Stakliškių“ midaus, ispaniško raudonojo ir austriško baltojo vyno.

Stalai Valdovų rūmuose buvo užtiesti tamsiai raudonos spalvos staltiesėmis, valgiai patiekti krištolo induose. Po krištolinėmis lėkštėmis buvo patiestos baltos tautodailininkų nertos servetėlės.

„Litexpo“ parodų centro salė, kur vyko aukštų pareigūnų posėdžiai, buvo papuošta kalėdiniais akcentais – eglių ir bugienių šakomis su raudonomis uogomis. Šiuose rūmuose svečiams taip pat buvo patiektos vaišės, kava, arbata.

Užsienio lyderiai buvo vežiojami BMW automobiliais.

Viešnagė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.