Kauno rajono eglės įžiebimo šventėje surengtas įspūdingas ugnies šou

Penktadienio vakarą Raudondvario dvare (Kauno r.) buvo įžiebta pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė.

Raudondvaryje į eglutės įžiebimo ceremoniją susirinkę žmonės gėrėjosi  įspūdingu spalvų ir ugnies šou.<br>P.Mantauto nuotr.
Raudondvaryje į eglutės įžiebimo ceremoniją susirinkę žmonės gėrėjosi  įspūdingu spalvų ir ugnies šou.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2013-12-06 19:30, atnaujinta 2018-02-19 22:51

Ši žaliaskarė, skirtingai nuo daugelį kitų miestų ir miestelių puošiančių šventinių eglių, nebuvo nukirsta. Ji auga Raudondvaryje jau daugiau nei dvidešimtmetį, nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.

Nušvito ne tik eglutė. Sužėrėjo XVI amžių menančio dvaro pastatai ir šalia jų esantis parkas, papuoštas žibintais, elnių ir stirnų dekoracijomis, viduramžius primenančiais sietynais.

Tiesa, pagal scenarijų eglę ne iš karto pavyko įžiebti.

Šventės vedėjas, į pilies raktininką persikūnijęs aktorius Ramūnas Šimukauskas nėrėsi iš kailio, prašydamas ir elfų, ir viduramžių fakyrų pagalbos.

Tačiau lemputės ant Žiemos karalienės užkerėtos eglutės užsidegė tik atvykus Kalėdų seneliui iš Laplandijos.

“Raudondvario dvarą nušvietė purpurinė šviesa, simbolizuojanti ir Kristaus gimimą, ir šio dvaro atgimimą.

Kauno rajono bendruomenė kaskart vis gausėja. Ačiū visiems, kurie gyvena ir kuria šiame krašte, kad jis taptų geriausias.

Artėjant Kalėdoms, apkabinkime vieni kitus, prisiminkime tuos, kuriems sunku, kurie jaučia vienatvę“, – susirinkusiems žmonėms ištarė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Eglutės įžiebimo vakarą ugnies spektaklį surengė “Viduramžių pasiuntinių“ kolektyvas – buvo imituojama fakelais apsiginklavusių karių kovos, sukami degantys ratai, į orą pakilo liepsnojantys fejerverkai. Po to atėjo laikas lazerių šou.

Šventines instaliacijas sukūrė dailininkė Jolanta Šmidtienė ir floristas Marijus Gvildys. Įžiebus eglę, Raudondvaryje koncertą surengė dainininkas Sasha Song, o renginį vainikavo fejerverkai.

Šventėje dalyvavo ir Seimo nariai Raminta Popovienė, Antanas Nesteckis ir Donatas Jankauskas. Iki sausio 5 dienos Raudondvario dvare netrūks pramogų ir vaikams, ir suaugusiems. Bus galima iš anksto užsisakyti ekskursijas ir pasiklausyti senojo raktininko pasakojimų, nusifotografuoti su Kalėdų seneliu. Raudondvario pilies bokšte veiks Danutės Jančiauskienės keramikos paroda, bus demonstruojami juvelyriniai dirbiniai.

Gruodžio 26 dieną dvare skambės operos solistės Ievos Prudnikovautės balsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.