Šokolado eksperimentai: nuo barzdočiaus veido iki ažūrinio lakšto

Tai, kad šokolado liejimas yra itin preciziškas užsiėmimas, vakar įsitikino keliolika Vilniaus dailės akademijos dizaino katedros studentų, dėstytojų bei kulinarijos tinklaraštininkų, susirinkusių į šokolado dizaino dirbtuves.

Dizaino studentai kūrė naujas šokolado formas.<br>Organizatorių nuotr.
Dizaino studentai kūrė naujas šokolado formas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2013, 12:05 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:04 PM

Eksperimentuotojai, konsultuojami „Chocolate Naive“ meistrų, pirmiausia susipažino su šokolado gamybos specifika, peržiūrėjo filmukus apie pripažinimo sulaukusias užsienio šokolado manufaktūras bei įvertino jau sukurtus šokolado dizaino pavyzdžius.

Stilingos ir sėkmingos lietuviškos šokolado manufaktūros įkūrėjas Domantas Užpalis susirinkusius pamokė buitinėmis sąlygomis temperuoti juodą, pieninį ir baltą šokoladą. Temperavimas – tai šokolado lydymas iki tikslios temperatūros, dėl kurio sustingęs jis būna žvilgus, traškus ir lygus.

Šokolado dizaino eksperimento dalyviai netruko įsitikinti, kad, norint išgauti ryškius įspaudus šokolado paviršiuje, originalios rankų darbo formos turi būti padarytos itin tiksliai. Dalis bandė šokoladą formuoti kitomis priemonėmis – lieti srovele bei pjaustyti.

Dirbtuvių rezultatas – įvairių spalvų ir formų šokolado gabalėliai – nuo barzdoto vyro veido iki ažūrinio lakšto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.