Vištienos patiekalai pagal O.Pikul-Jasaitienę (receptai)

Vištienos sriuba - tai visiems nuo vaikystės gerai žinomas patiekalas. Tačiau tokia sriuba, ne tik skani, bet ir naudinga. Yra net mokslinių įrodymų, teigiančių, kad vištienos sriuba padeda geriau jaustis. Jos nauda yra įsitikinusi ir it vijurkas per kelis darbus besisukanti atlikėja Oksana Pikul-Jasaitienė. Ji mielai pasidalijo savo gaminamos vištienos sriubos receptu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:04 PM

Sriubai prireiks vištų sparnelių, svogūno, bulvių, morkos, brokolių, salierų, lauro lapo, petražolių ir jūsų mėgstamų prieskonių.

Gaminimo eiga:

Pamarinuotus sparnelius apkepkite keptuvėje.

Svogūną susmulkinkite ir jį taip pat pakepinkite. Svogūnas turi įgauti gražią auksinę spalvą. Vištieną ir svogūnus sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite apie 30 minučių.

Vėliau suberkite į sriubą smulkintas bulves, morką, brokolius ir salierus. Suberkite visus prieskonius ir dar virkite, kol bulvės ir morkos suminkštės.

Jei nemėgstate sriubos, Oksana turi kitą pasiūlymą – kepti vištienos sparneliai. Pasak O.Pikul-Jasaitienės, šį patiekalą dievina ne tik jos mylimasis Simas Jasaitis, bet ir jos draugės.

Vištų sparnelius virkite maždaug 25 minutes. Pravėsusią mėsą įtrinkite prieskoniais ir česnaku ir kepkite keptuvėje. Kai sparneliai apskrus, į keptuvę įpilkite sojos padažo ir medaus.

„Pirštelius galima apsilaižyti kaip skanu“, - tikina O.Pikul-Jasaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.