Sriubai prireiks vištų sparnelių, svogūno, bulvių, morkos, brokolių, salierų, lauro lapo, petražolių ir jūsų mėgstamų prieskonių.
Gaminimo eiga:
Pamarinuotus sparnelius apkepkite keptuvėje.
Svogūną susmulkinkite ir jį taip pat pakepinkite. Svogūnas turi įgauti gražią auksinę spalvą. Vištieną ir svogūnus sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite apie 30 minučių.
Vėliau suberkite į sriubą smulkintas bulves, morką, brokolius ir salierus. Suberkite visus prieskonius ir dar virkite, kol bulvės ir morkos suminkštės.
Jei nemėgstate sriubos, Oksana turi kitą pasiūlymą – kepti vištienos sparneliai. Pasak O.Pikul-Jasaitienės, šį patiekalą dievina ne tik jos mylimasis Simas Jasaitis, bet ir jos draugės.
Vištų sparnelius virkite maždaug 25 minutes. Pravėsusią mėsą įtrinkite prieskoniais ir česnaku ir kepkite keptuvėje. Kai sparneliai apskrus, į keptuvę įpilkite sojos padažo ir medaus.
„Pirštelius galima apsilaižyti kaip skanu“, - tikina O.Pikul-Jasaitienė.