Švenčių stalui - išskirtinės staltiesės ir dekoracijos

Kauno „Eglės galerijoje“ vyksta Kalėdų puošmenų paroda. Trys menininkai pristato originalias idėjas, kurios per didžiąsias metų šventes padės namus paversti jaukiais, šiltais ir kartu paslaptingais.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 14, 2013, 3:35 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:09 PM

Žinoma tekstilininkė Daiva Zubrienė ir ne mažiau garsi keramikė Aušra Deltuvienė įsitikinusios, jog viena svarbiausių švenčių atributų — Kalėdų stalas. Pirmąją bendrą parodą pristatančios autorės sukūrė ir galerijoje įgyvendino kelias bendras šventinio stalo vizijas.

D.Zubrienės teigimu, nė vienas šventinis stalas neįsivaizduojamas be staltiesės. Tekstilininkė pristato pačios kurtų originalių raštų žakardinio audinio staltiesių ir takelių kolekciją.

Kaunietės sugalvotus kūrinius nuaudė nuo XVII amžiaus tekstilės tradicijas propaguojantys Švedijos meistrai.

Menininkės kurtas juodos ir baltos spalvos staltieses ir takelius puošia jose išausti obuoliai, amalai, bugieniai, avelės.

„Kiekvienas piešinys turi savo simbolį. Po amžinai žaliuojančiu amalu įsimylėjėliai prisiekia meilę, obuolys yra pažinimo simbolis, avis atitinka Atpirkėjo įvaizdį“, — savo kūrybą pristatė D.Zubrienė.

Menininkė įsitikinusi, jog šios išskirtinės kokybės staltiesės gali tapti šeimos relikvija, kuri perduodama iš kartos į kartą: motinos dukteriai, o šios – savo vaikams.

Ant išskirtinėmis staltiesėmis padengtų stalų puikuojasi keramikės A.Deltuvienės rankų darbo iš baltojo molio nulipdytos ir spalvingomis glazūromis dengtos puošmenos. Jas kūrėja derino prie staltiesių, todėl ant stalų galima išvysti kūrybos dermę ir stiliaus vienovę.

Žiemiška nuotaika alsuoja galerijos sienos. Ant jų eksponuojami žinomo vaikiškų knygų autoriaus Kęstučio Kasparavičiaus darbai.

Pristatomos ne tik jau išleistų knygų „Sapnų katytė“ ir „Povandeninės istorijos“ iliustracijos. Į Kalėdų laukimą įtraukia ir būsimos knygos apie čiuožiančią antį piešiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.