V.Štenger Kalėdų puošmenas ir dovanas gamino pati

Namuose jaukiai spragsi židinys. Kol prie stalo palinkusi vakarinių suknelių ir interjero dizainerė Violeta Štenger (43 m.) klijuoja Kalėdų dekoracijas, jos dukrelė Paulė (7 m.) groja pianinu. „Dar reikia spėti parašyti laišką Kalėdų Seneliui”, – šypsosi mergaitė ir patikina, kad laukia švenčių.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Dec 18, 2013, 6:36 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:58 PM

Šiuo metu su dainininku Edmundu Štengeriu besiskirianti Violeta jaukiuose namuose gyvena dviese su dukrele. Septyniolikmetį sūnų Patriką globoja tėvas.

Mažame, bet jaukiame bute jau kvepia artėjančiomis šventėmis. Dukters kambaryje spindi nedidelė dirbtinė eglutė, svetainėje pūpso kalėdinės puokštės, o virš durų – spalvinga girlianda.

Violeta juokiasi, kad ją su dukrele gamino iš tuščių dėžučių – užtenka jas įpakuoti kaip dovanėles ir jos tampa puikiu papuošalu. Kalėdų vainikus ir kitokias puošmenas Violeta gamina iš visko, ką randa, – kankorėžių, džiovintų apelsinų ar citrinų žievelių, šakelių.

Kalėdos Violetai primena vaikystę, kai visa šeima vykdavo pas senelius į vienkiemį. Susirinkdavo gausus būrys, krykštaudavo vaikai.

„Svarbiausia – buvimas kartu su šeima, o ne dovanos. Močiutė ruošdavo stalą, visos moterys sukiodavosi virtuvėje.

Mums, vaikams, būdavo labai įdomu viską išgirsti, sužinodavome visas kulinarines paslaptis. Apimdavo saugumo jausmas”, – prisimena V.Štenger.

Iš vaikystės Kalėdų jai ryškiausiai atmintyje išlikę įvairūs žaidimai. Vienas jų – kai vaikai užrištomis akimis iš dubens su ryžiais turėdavo išrinkti siuvėjų naudojamus žiogelius.

„Kaip būdavo smagu! Tuos žiogelius užčiuopti tikrai nebūdavo lengva!” – šypsosi Violeta.

Interjero dizainerė artimuosius stengiasi nustebinti rankų darbo dovanomis – štai seseriai Kalėdoms įteiks pasiūtas užuolaidas jos naujam namui.

„Man geriausia dovana – kartu su šeima praleistas laikas. Juk visi daug dirbame, skubame, tad proga visiems susėsti prie stalo, pabūti, pažaisti žaidimus man be galo brangi. Šventės svarbios dėl vaikų”, – sako Violeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.