Laivus lydintis berniukas Kalėdoms pasipuošė šventiniu kostiumu

Klaipėdos kruizinių laivų terminale esanti ir išplaukiančius laivus palydinti berniuko su šuniuku skulptūra prieš šventes tradiciškai „apsirengė" nauju kostiumu. „Kad ir kokie vėjai ar audros šventiniu laikotarpiu betalžytų Klaipėdą, bronzinis berniukas su šuneliu krantinėje tikrai nesušals", - užtikrino bendrovės "Pamario restauratorius" vadovai, kurių rūpesčiu miestiečių ir turistų pamėgti herojai puošiami ne tik per Kalėdas, bet ir per Jūros šventę, kitomis ypatingomis progomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2013, 7:26 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:16 PM

Naują kostiumą berniukui – stilingas kelnes su petnešomis, mėlynos spalvos peleriną ir šiltą kepurę su kuodu sukūrė bei pasiuvo uostamiesčio dizainerė Loreta Švažaitė-Sadeckienė.

Šventiškas akcentas – šalikėlis-pasaitėlis, dekoruotas kailiuku, papuošė ir šuniuką.

Skulptūros „Vaikystės svajonė“ herojai šiltai ir puošniai prieš Kalėdas apsirengia nuo 2009-ųjų.

Pirmasis bronziniams personažams siūtas kalėdinis kostiumas per ketvertą metų buvo sudėvėtas, tad šiemet skulptūroms buvo kuriami nauji drabužėliai. „Vaikystės svajonę“ miestui dovanojusi bendrovė „Pamario restauratorius“ prieš šių metų šventes jau sulaukė sunerimusių miestiečių skambučių, ar smagi tradicija nenutrūks, ar berniukas su šuneliu tikrai nesušals.

„Vienos siuvimo įmonės atstovai net siūlėsi nemokamai pasiūti naują kostiumą berniukui, kad tik jis nesušaltų. Ačiū visiems už rūpestį ir gerus žodžius. Tai įpareigoja puoselėti tradiciją, kuri miestiečiams suteikia tiek gerų emocijų“,- sakė bendrovės „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas.

Bronzinio berniuko kolekcijoje tai jau 11-asis proginis kostiumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.