Kas gelbsti nuo šventinio persivalgymo?

Per šventes mūsų laukia persivalgymas. Ir nėra čia ko gėdytis, nes geriau pasimėgauti per šventes, nei vėliau gailėtis, neparagavus to ar ano. Tačiau kai kuriems to paprasčiausiai neleidžia skrandis. Paslaptis, kurią iš kartos į kartą paveldi tokios gurmaniškos šalies kaip Prancūzija piliečiai – tai pauzė tarp patiekalų, kurios metu galima pasigardžiuoti Trou Normand (pažodžiui išvertus – normandiška skylė, tarpas, bet suprantama – kaip normandiška pertraukėlė).

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Jonušytė

Dec 24, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:08 PM

Gali pasirodyti šiek tiek keista, kad pauzės metu būsite ir vėl priversti kažką skanauti, tačiau, būtent šis mažas, estetiškas ir skonio receptorius itin pamaloninantis, į desertą panašus patiekalas sėkmingai išgelbės jūsų skrandį ir „padarys“ vietos eilėje laukiantiems kitiems patiekalams. Išties Le Trou Normand yra neprastas būdas panaikinti ką tik suvalgytų patiekalų skonį ir skrandžio sunkumo jausmą, atgaivinantis, gelbstintis nuo sukilusio rūgštingumo, pagerinantis apetitą ir virškinimą. O, be viso šito, dar yra puiki stalo puošmena.

Senieji tikrieji normandai daugybę metų kaip natūralų virškinimą gerinantį alkoholį per pertraukėles tarp patiekalų vartojo kalvadosą. Tačiau šiandien yra be galo daug Le Trou Normand receptų. Man pačiai per pastarąją kalėdinę vakarienę teko paragauti nuostabaus Limoncello (itališkas citrinos likeris) su citrinos šerbetu.

Šiam mažam siurprizui labai tinka klasikinės šampano taurės arba didesnės degtinei skirtos taurelės. Tradicinis Trou Normand yra ruošiamas tiesiai stiklinėje. Reikia įdėti šaukštą obuolių šerbeto ir užpilti trupučiu kalvadoso. Puikiai tinka ir citrinos arba žaliosios citrinos šerbetas. Valgoma lėtai su desertiniais šaukšteliais.

Trou Normand dar vadinamas slaptuoju patiekalu ir yra dažnai patiekiamas tiek vestuvėse, tiek dideliuose pokyliuose. Jis jau žinomas visame pasaulyje, todėl ir jo receptai vis modernėja. Pavyzdžiui, nesunkiai paruošiamas, gana lengvas ir labai skanus yra limoncello, degtinės, citrinos šerbeto ir šviežio baziliko mišinys.

„Normadiškosios pertraukėlės“ pagrindinė taisyklė ta, kad ji būtų gaivinanti, todėl tinka ir mėtų šerbetas, džinas, citrinos ar obuolių skonio degtinė. Patraukliai atrodo ir trupučio degtinės ir braškių, mėlynių, aviečių ar kitokių uogų ar vaisų mini kokteilis. Tad nebijokite persivalgyti. Gausių ir skanių jums šventinių pietų bei vakarienių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.