Apžiūrėjęs spinteles Alfas čiupo tai, ką rado, o jau po keliolikos minučių ant stalo garavo paprastas, bet tikrai ne prasto skonio patiekalas. Bulvės artimos kiekvienam lietuviui, o keli papildomi ingredientai pabodusius bulvinius blynus pavers tikrų tikriausiu virtuvės šedevru. Taigi, mielosios, tarką į rankas ir pirmyn prie puodų!
4 porcijoms reikės:
1 gerai išnokusio vidutinio dydžio avokado
1 pakelio (180 g) varškės (9 proc. riebumo)
3 šaukštų grietinės (30–40 proc. riebumo)
4 didelių bulvių
1 kiaušinio
2 šakelių šviežių rozmarinų
10–12 šviežių šalavijo lapelių
10 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
1. Avokadą virtuviniu kombainu sutrinkite su varške, grietine, druska ir pipirais.
2. Bulves stambiai sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų rozmarinų. Gerai išmaišykite.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje ant šalavijo lapelių kepkite norimo dydžio blynus. Patiekite su padažu. Skanaus!
„Viskas bus gerai“ – nauju ir dar patogesniu laiku: pirmadienį ir antradienį 18.50 val., o laidos kartojimą žiūrėkite laidai įprastu laiku šeštadienį 11.00 val.