Pikantiškai vakarienei – kalakuto krūtinėlės kepsnys (receptas)

„Kulinarijos studijos“ virtuvės šefas Ossama Charafeddine su portalo lrytas.lt skaitytojais šį kartą dalinasi kalakuto krūtinėlės su spanguolių ir raudonojo vyno padažu, su žiediniais kopūstais ir brokoliais receptu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-08 16:35, atnaujinta 2018-02-17 19:30

1 porcijai reikės:

200 g kalakutienos filė

po gabalėlį žiedinio kopūsto ir brokolio (apie 60 g)

2 šaukštų spanguolių

80 ml raudonojo sauso vyno

50 ml greipfruto sulčių

2 šaukštų cukraus

druskos, pipirų pagal skonį

alyvuogių aliejaus, sviesto

Gaminame:

Žiedinius kopūstus ir brokolius apverdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja. Kalakuto filė apkepame keptuvėje su sviestu ir baigiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepkite 13 minučių.

Padažas: keptuvėje ar puode nugariname vyną, dedame spanguoles, pilame sultis ir cukrų, druską, pipirus ir viską verdame tol, kol sutirštėja iki norimos padažo konsistensijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen