Pikantiškai vakarienei – kalakuto krūtinėlės kepsnys (receptas)

2014 m. sausio 8 d. 16:35
lrytas.lt
„Kulinarijos studijos“ virtuvės šefas Ossama Charafeddine su portalo lrytas.lt skaitytojais šį kartą dalinasi kalakuto krūtinėlės su spanguolių ir raudonojo vyno padažu, su žiediniais kopūstais ir brokoliais receptu.
Daugiau nuotraukų (1)
1 porcijai reikės:
200 g kalakutienos filė
po gabalėlį žiedinio kopūsto ir brokolio (apie 60 g)
2 šaukštų spanguolių
80 ml raudonojo sauso vyno
50 ml greipfruto sulčių
2 šaukštų cukraus
druskos, pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus, sviesto
Gaminame:
Žiedinius kopūstus ir brokolius apverdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja. Kalakuto filė apkepame keptuvėje su sviestu ir baigiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepkite 13 minučių.
Padažas: keptuvėje ar puode nugariname vyną, dedame spanguoles, pilame sultis ir cukrų, druską, pipirus ir viską verdame tol, kol sutirštėja iki norimos padažo konsistensijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.