Burnoje tirpstantis pyragas su džiovintais vaisiais ir vaniliniu padažu (receptas)

Gaminame:

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-10 13:17, atnaujinta 2018-02-17 17:32

1 nedideliam pyragui reikės:

1 pakelio „Selga“ sausainių

30 ml pieno

1 kiaušinio

Po 50 g džiovintų abrikosų, slyvų, spanguolių, graikinių riešutų

80 g cukraus

50 ml pieno

50 ml riebios grietinėlės

30 g sviesto

Padažui:

4 kiaušinių trynių

2 šaukštų cukraus

1 arbatinio šaukštelio vanilės pudros

100 ml  pieno

Gaminame:

Sausainius susmulkiname smulkintuvu ir sumaišome su pienu, kiaušiniu iki vientisos masės. Padengiame formos dugną ir 10 minučių kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Abrikosus, slyvas, spanguoles susmulkiname kubeliais, dedame ant iškepto pagrindo ir ant viršaus užbarstome riešutus. Paliekame atvėsti.

Ruošiame karamelę:į puodą pilame cukrų ir ištirpdome. Dedame sviestą, išmaišome. Pilame pieną, maišome. Pilame grietinėlę ir verdame visą laiką maišant, kol sutirštėja. Pilame ant vaisių ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui sustingti.

Ruošiame vanilinį padažą: vandens vonelėje plakame trynius su cukrumi, kol sutirštėja. Jei per didelė kaitra, nukeliame trumpam ir po to vėl uždedame , maišome. Sutirštėjus pilame pieną ir plakame, kol labiau sutirštėja.

Šis desertas labai tinka prie balintos kavos, arbatos. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.