1 nedideliam pyragui reikės:
1 pakelio „Selga“ sausainių
30 ml pieno
1 kiaušinio
Po 50 g džiovintų abrikosų, slyvų, spanguolių, graikinių riešutų
80 g cukraus
50 ml pieno
50 ml riebios grietinėlės
30 g sviesto
Padažui:
4 kiaušinių trynių
2 šaukštų cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilės pudros
100 ml pieno
Gaminame:
Sausainius susmulkiname smulkintuvu ir sumaišome su pienu, kiaušiniu iki vientisos masės. Padengiame formos dugną ir 10 minučių kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Abrikosus, slyvas, spanguoles susmulkiname kubeliais, dedame ant iškepto pagrindo ir ant viršaus užbarstome riešutus. Paliekame atvėsti.
Ruošiame karamelę:į puodą pilame cukrų ir ištirpdome. Dedame sviestą, išmaišome. Pilame pieną, maišome. Pilame grietinėlę ir verdame visą laiką maišant, kol sutirštėja. Pilame ant vaisių ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui sustingti.
Ruošiame vanilinį padažą: vandens vonelėje plakame trynius su cukrumi, kol sutirštėja. Jei per didelė kaitra, nukeliame trumpam ir po to vėl uždedame , maišome. Sutirštėjus pilame pieną ir plakame, kol labiau sutirštėja.
Šis desertas labai tinka prie balintos kavos, arbatos. Skanaus!