„Eksperimentuoju su gaminamais patiekalais ir kaskart vis įdedu – tai naujų sudedamųjų dalių, tai keičiu proporcijas“, - sakė V. Skaisgirė, su portalo lrytas.lt skaitytojais pasidalinusi trupininio obuolių pyrago receptu.
Tešlai reikės:
500 g miltų
250 g pieno
25 g mielių
2 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g margarino
druskos
vanilinio cukraus.
Trupiniams:
200 g sviesto
150 g rudojo cukraus
200 g miltų.
Obuolių įdarui:
50 g sviesto
6 didelių obuolių
2 saujų razinos
100 g cukraus
cinamono.
Išminkykite tešlą, ją iškočiokite ir išklokite ant kepimo formos. Supjaustytus obuolius pakepinkite svieste, pabaikite ruošti įdarą ir suverskite ant tešlos. Paruoškite trupinius, juos užbarstykite ant viršaus.
Pyragą kepkite 20-40 min, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.