Prabėgę metai Liucinai buvo išskirtiniai dėl to, kad ji ir Tadas pirmą vasaros dieną susituokė. Po to L.Rimgailė sėkmingai pasirodė televizijos kulinarijos šou – ji pateko į finalą. Nors pergalės nepavyko pasiekti, neprofesionali virėja įgijo ne tik pasitikėjimo kurdama skanėstus, bet ir įgijo didesnės patirties virtuvėje.
Televizijos projekte dalyvavusiai renginių organizatorei geriausiai sekėsi ruošti desertus. Konditerija – L. Rimgailės pomėgis, mat ji pati labai mėgsta valgyti saldumynus: „Be jų negaliu apsieiti nė dienos“.
Liuciną konditerija žavėjo nuo paauglystės – tuomet ji namuose ėmėsi kepti skanėstus. O dabar jauna moteris jau prisipažįsta esanti priklausoma nuo saldumynų. Bet nepaisant to, kad jais Liucina smaguriauja kasdien, regis, skanėstai nekenkia jos dailiai figūrai. Kaip jai taip pavyksta? „Kad nestorėju nuo kepinių ir desertų, rodo viena – juos ruošiu be sintetinių priedų, kurie skanėstus „išpūstų“. Visi saldumynai – naminiai, iš natūralių produktų“, - patikino L.Rimgailė.
Saldumynai tapo Liucinos sėkmės ženklu, nes iš jų ruošimo moteris jau turi naudos.
„Vyras mane paskatino savo receptais su nuotraukomis dalytis virtualioje erdvėje. Jie neliko nepastebėti smaližių – sulaukiu nemažai užsakymų“, - apie kuriamą savo prekinį ženklą „Liu Patty“ užsiminė L.Rimgailė.
Kai kuriems virėjams konditerija neretai tampa iššūkiu, nes paruošti gardų desertą nėra paprasčiau nei pikantišką kepsnį. Neretai sakoma, kad saldumynams kurti reikia išskirtinių gabumų. Tačiau Liucina pripažįsta, kad konditerija nebuvo užslėptas jos talentas: „Ne iš mamos ir ne iš knygų išmokau kepti pyragus, tortus ar keksus, o iš interneto“.
Nors L.Rimgailė kasdien valgo saldumynus, ji nesirengia pratinti sutuoktinio pajusti „saldaus gyvenimo“ skonio. Dėl skirtingų skonių jie nesiginčija.
„Tadas tikru maistu vadina tik mėsą, o saldumynams jis yra visiškai abejingas. Tačiau šeimoje tai yra suderinama. Kadangi vyras mane pagiria, kad man geriau negu jam pavyksta paruošti mėsą, dažniausiai prie viryklės namuose sukuosi aš.
Tadas nėra išrankus patiekalams – dažniausiai valgo vištieną, kiaulieną. Jam maistas reikalingas energijai palaikyti, o man valgis teikia didesnį malonumą: patinka paruošti ir paragauti ką nors nauja“, - tikino konditerijoje pašaukimą radusi L. Rimgailė, kurios vyras pastaruoju metu dažniau veda renginius nei šoka.
Aguonų vyniotinio receptas
Pagal šį receptą iškeptą skanėstą L.Rimgailė dovanojo dainininkei Ingridai Kazlauskaitei, pernai antrą Kalėdų dieną šventusiai 30-ąjį gimtadienį.
Tešlai reikės:
3 stiklinių ir 3 valgomų šaukštų miltų
180 ml drungno pieno
150 g sviesto (išlydyto ir atvėsinto)
6 kiaušinių trynių
21 g sausų mielių
6 valgomų šaukštų cukraus
Pusės šaukštelio druskos
1,5 šaukšto spirito, degtinės ar romo
Kelių lašų vanilės
Įdarui:
500 g aguonų
170 g rudojo cukraus
100 g razinų
50 g riešutų (pvz. graikinių )
3 šaukštų medaus
arbatinio šaukštelio cinamono
šaukšto minkšto sviesto
1-2 apelsinų žievelių
6 kiaušinių baltymų.
Miltus išmaišykite su mielėmis, sudėkite likusius produktus ir išminkykite minkštą tešlą. Įpilkite lydyto sviesto, suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite į didesnį dubenį. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kol tešla gerokai pasikels.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol visiškai atvės. Tuomet jas sumalkite. Į maltas aguonas sudėkite visus produktus, išskyrus kiaušinių baltymus. Juos labai gerai išplakite ir atsargiai įmaišykite į masę. Tešlą padalykite į 3 dalis ir iš kiekvienos iškočiokite apie 3 cm storio lakštus. Ant kiekvieno dėkite aguonų įdaro ir suvyniokite. Šonus užlenkite į vidų. Paruoštus 3 vyniotinius įsukite į kepimo popierių palikdami apie 1 cm tarpą. Palikite skanėstus 15minučių, kad tešla kiek pakiltų.
Po to pašaukite kepinius į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių.