Patiekalas, padėsiantis atgauti jėgas sergantiems vėžiu (receptas)

Vištienos filė pamarinuokite su druska, pipirais, čiobreliais ir virkite garuose apie 20 min.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-24 19:13, atnaujinta 2018-02-17 03:24

Vištienos kepsniui su morkų pyragėliu ir žaliųjų žirnelių piurė reikės:

150-200 g vištienos filė žiupsnelio druskos, pipirų, čiobrelių alyvuogių aliejaus 150 g žalių žirnelių 300 g morkų 200 g grietinėlės 70 g sūrio „Džiugas“ 70 g miltų 2 kaušinių žiupsnelio cukraus 1 arb. šaukštelio sviesto 50 g baltų ridikų 1 šaukšto burokėlių sulčių

Gaminimas:

Vištienos filė pamarinuokite su druska, pipirais, čiobreliais ir virkite garuose apie 20 min.

Žirneliai verdami pasūdytame vandenyje apie 2 min., sutrinami ir pertrinami per sietelį, paskaninami sviestu.

Morkos supjaustomos griežinėliais, užpilamos grietinėle ir verdamos kol suminkštėja, sutrinamos trintuvu iki vientisos masės. Sūris sutarkuojamas smulkiai (bulvine tarka). Kiaušiniai išplakami, sudedamos trintos morkos, sūris ir miltai bei druska. Tešla gerai išsukama ir sudedama į keksų arba silikonines formeles (iš įvardinto kiekio produktų iškepami 4 morkų pyragėliai). Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 16 minučių.

Balti ridikai sutarkuojami plonais griežinėliais, perpilami šaltu vandeniu kelis kartus, nusausinami. Griežinėliai užpilami burokėlių sultimis, paskaninami druska, cukrumi.

Vištiena, morkų pyragėliai sudedami į lėkštę, šalia – žirnelių piurė ir ridikėlių salotos. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.