Tajų virtuvės pažiba - mėsa kokosų pieno padaže (receptas)

Garsusis virtuvės meistras Robertas Ščesnavičius pataria pabandyti įsigyti netradicinių produktų. Jis rekomenduoja išdrįsti į pirkinių krepšį įsimesti kokoso pieno pakuotę. Šis produktas, plačiai naudojamas Pietryčių Azijos virtuvėje, yra nepakeičiamas  pagardas troškiniams, padažams ar net sriuboms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-30 16:01, atnaujinta 2018-02-16 21:42

 Virtuvės šefas dalijasi receptu: jis paruošė „Satay” padažą su žemės riešutų sviestu ir kokosų pienu, kuriuo pagardino kiaulienos išpjovą.

R.Ščesnavičius įsitikinęs, kad padažas, kurio šaknys slypi tajų virtuvėje, yra universalus ir juo galima stebinti svečius prie daugelio tradicinių kepsnių. Tačiau kokoso pieno žymus šefas nepataria naudoti kasdien, nors jame gausu lengvai virškinamų riebalų, mažai cholesterolio, – tai išskirtinai kaloringas gėrimas, mat vienoje jo stiklinėje yra 467 kilokalorijos!

Keptos kiaulienos filė su daržovėmis ir „Satay“ padažu receptas

Patiekalui reikės:

2 morkų

saulėgražų aliejaus (kepimui)

0.5 kg  kiaulienos filė

2 svogūnų

2 česnakų

2 geltonosios paprikos

200 g šviežių žirnelių su ankštimis

200 g šviežių šparaginių pupelių

100 g žemės riešutų

3 šaukštų žuvies padažo ryšelio šviežių kalendrų

padažui:

3 šaukštų riešutų sviesto

300 ml  kokosų pieno

100 g  pomidorų pastos

  čili pipirų prieskonių pagal norus

Liesą kiaulienos išpjovą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, mėsos prieskoniais ir apkepinkite saulėgražų aliejuje iš abiejų pusių. Tuo metu supjaustytas daržoves (papriką, svogūnus , šparagines pupeles, morkas) sudėkite į keptuvę, įpilkite žuvies padažo,  pabarstykite kalendra ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Vėliausiai  sudėkite žirnelius su ankštimis ir riešutus.

Baigdami kepti į keptuvę įpilkite kokoso pieno, įdėkite riešutų sviesto, čili prieskonių ir pomidorų pastos. Patroškinkite dar 10-15 minučių ir patiekite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.