Virtuvės šefas dalijasi receptu: jis paruošė „Satay” padažą su žemės riešutų sviestu ir kokosų pienu, kuriuo pagardino kiaulienos išpjovą.
R.Ščesnavičius įsitikinęs, kad padažas, kurio šaknys slypi tajų virtuvėje, yra universalus ir juo galima stebinti svečius prie daugelio tradicinių kepsnių. Tačiau kokoso pieno žymus šefas nepataria naudoti kasdien, nors jame gausu lengvai virškinamų riebalų, mažai cholesterolio, – tai išskirtinai kaloringas gėrimas, mat vienoje jo stiklinėje yra 467 kilokalorijos!
Keptos kiaulienos filė su daržovėmis ir „Satay“ padažu receptas
Patiekalui reikės:
2 morkų
saulėgražų aliejaus (kepimui)
0.5 kg kiaulienos filė
2 svogūnų
2 česnakų
2 geltonosios paprikos
200 g šviežių žirnelių su ankštimis
200 g šviežių šparaginių pupelių
100 g žemės riešutų
3 šaukštų žuvies padažo ryšelio šviežių kalendrų
padažui:
3 šaukštų riešutų sviesto
300 ml kokosų pieno
100 g pomidorų pastos
čili pipirų prieskonių pagal norus
Liesą kiaulienos išpjovą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, mėsos prieskoniais ir apkepinkite saulėgražų aliejuje iš abiejų pusių. Tuo metu supjaustytas daržoves (papriką, svogūnus , šparagines pupeles, morkas) sudėkite į keptuvę, įpilkite žuvies padažo, pabarstykite kalendra ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Vėliausiai sudėkite žirnelius su ankštimis ir riešutus.
Baigdami kepti į keptuvę įpilkite kokoso pieno, įdėkite riešutų sviesto, čili prieskonių ir pomidorų pastos. Patroškinkite dar 10-15 minučių ir patiekite.