Žiemos vakarui ruoškite veršienos blauzdos pjausnį (receptas)

Veršienos blauzdos pjausnys su petražolių, česnako ir tarkuotos citrinos žievele pagardu - tradicinis Milano patiekalas, kuris be galo lengvai paruošiamas ir labai tinka šaltiems žiemiškiems vakarams. Jei turite špižinį troškintuvą, – tai pats geriausias būdas gaminti šį patiekalą.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Jan 31, 2014, 5:16 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:42 PM

Ossobuco (italų k.) - veršienos blauzdos pjausniai,  ilgai troškinti daržovių ir vyno padaže, pateikiami su gremolata (italų k.) – kapotomis petražolėmis, česnakais ir tarkuota citrinos žievele. Veršienos blauzdos pjausnius patiekite su bulvių koše arba ryžiais, nes taip geriausia atsiskleis visi aromatai. 

Veršienos ossobuco (4 porcijoms) reikės:

1.5 kg veršienos (veršienos blauzda, supjaustyta maždaug 4cm storumo gabalėliais skersai centrinio kaulo)

2 šaukštai miltų

60ml alyvuogių aliejaus

1 svogūno

1 saliero stiebo

1 morkos

4 česnako skiltelių

1 stiklinės (250ml) baltojo vyno

400g konservuotų pomidorų savo sultyse

2  šaukšteliai pomidorų pastos

1 stiklinės (250ml) vištenos arba veršienos sultinio

2 juostelių citrinos žievelės (1cm pločio)

1  šaukštų raudonėlių

Druskos, juodųjų pipirų

Gremolata:

2  česnako skiltelės

½ stikl. Smulkiai sukapotų petražolių

1 valg. šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės

Veršieną apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių.

Dideliame špižiniame inde arba troškintuve įkatinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame iš abiejų pusių apkepinkite veršienos pjausnius po 5 minutes, kol jie paruduos. Išimkite į lėkštę.

Likusį aliejų įkatinkite troškintuve ir suberkite supjaustytus svogūnus, salierus ir morkas, ir uždengę kepkite ant nedidelės ugnies apie 5-7 minutes, kol daržovės taps minkštos. Suberkite kapotus česnakus, supilkite vyną, pomidorus, pomidorų pastą,  sultinį, įdėkite citrinos žieveles ir įberkite raudonėlių. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Užvirinkite.

Sudėkite į troškintuvą apkepintus veršienos gabalėlius, uždenkite indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 2-2.5 val., kol mėsa bus labai minkšta. Kol mėsa kepa, paruoškite gremolatą: smulkiai sukapokite česnakus, sumaišykite juos su smulkiai kapotomis petražolėmis ir nutarkuota citrinos žievele.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.