Iš viso knygoje – daugiau nei 200 receptų ir dar tiek pat patarimų, kaip tą patį receptą pritaikyti kitam metų laikui. Lengvai rasite įvairių patiekalų pusryčių, pietų, vakarienės, vakarėlio ar šventės stalui. Knygoje šiuolaikiškai pateikti ne tik lietuviškos virtuvės patiekalai, tradiciniai knygos autorės šeimos receptai, bet ir įvairių pasaulio virtuvių valgiai, kuriuos galima nesunkiai pagaminti iš mums įprastų vietinių produktų.
Čia rasite naujų skonių derinių ir įsitikinsite, jog rabarbarai tinka ne tik pyragams, iš krapų pagamintas aliejus gali tapti puikiu salotų pagardu, o vyniotinis su žemuogėmis – saldumynu, be kurio neįsivaizduojate vasaros.
Knygos autorė Renata Ničajienė, Lietuvos maisto blogosferoje žinoma Rennie slapyvardžiu. Ji jau trejus metus rašo sezoninio maisto tinklaraštį sezoninevirtuve.lt ir skatina savo skaitytojus valgyti pagal metų laikus. Visus patiekalus Renata gamina iš sezoninių daržo, sodo, miško bei ūkio gėrybių, nes vietinis derlius visada būna pats šviežiausias, todėl ir skaniausias. Autorė knygoje dalijasi sukauptomis naudingomis žiniomis, patirtimi ir dar niekur neskelbtais bei pačiais populiariausiais savo receptais.