9 geriausios Paryžiaus kepyklėlės

Jeigu kada nors planuojate aplankyti meilės miestą Paryžių, į lankytinų objektų sąrašą verta įrašyti ne tik Versalio rūmus, Luvrą ar Eiffelio bokštą, bet ir keletą vietos kepyklėlių. Duona, pyragai, pyragaičiai ir bandelės – viskas, ko trokšta magiškos Paryžiaus dvasios užvaldyto turisto širdis, yra po vienu stogu. Jeigu Lietuvoje kepti prancūziški batonai jūsų gomurio nedžiugina, meskite sau iššūkį ir pažvelkite, ką gali pasiūlyti Prancūzijos sostinė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:09 AM

Štai 9 Paryžiuje įsikūrusios kepyklėlės, kuriose išties verta apsilankyti:

„Poilâne“

Įžengę į Paryžiuje įsikūrusią „Poilâne“ kepyklėlę pasijusite lyg papuolę į 4-ąjį dešimtmetį: vintažinis interjeras, medinės lentynos ir neįtikėtina kvapų gausa pasitinka kiekvieną kepiniams neabejingą lankytoją. Pierre'as Poilâne į Paryžių atkeliavo dar 1932 metais, kad atidarytų vietos gyventojų ir turistų pripažinimą per rekordiškai trumpą laiką pelniusią kepyklą. Čia galėsite paskanauti žymios apvalios duonelės su ožkų pieno sūriu arba ką tik iš orkaitės ištrauktų bandelių su obuoliais, kurių kasdien eilėje laukia dešimtys į darbą skubančių paryžiečių.

„Eric Kayser“

Ši kepyklėlė pasižymi tuo, kad duonai čia naudojamos ne įprastos, o skystos mielės, su kuriomis vargo kur kas daugiau, tačiau rezultatas pranoksta bet kokius lūkesčius. Kepama duona apsitraukia traškia auksine plutele, o viduje išlieka neįtikėtinai minkšta. Vienas populiariausių kepinių – duona su figomis, ją pagardinti galima natūraliu medumi ar naminiu džemu.

„Lemarié“

Tai dar viena kepyklėlė, žinomumu šiek tiek nusileidžianti anksčiau minėtoms. Vis dėlto ieškantiems itin gardžių, traškių, lyg magiškų visų grūdo dalių prancūziškų batonų (vadinamųjų bagečių) čia – tinkamiausia vieta.

„Moisan“

Paryžiaus gyventojams vis labiau rūpinantis sveikata, kepyklėlėms taip pat tenka imtis tam tikrų priemonių, kad patenkintų mylimų klientų poreikius. Įprastas iš kvietinių miltų kepamas prancūziškas batonas savo pozicijas užleido visų grūdo dalių ar ruginiams kepiniams. „Moisan“ kepyklėlėje naudojami ekologiški miltai (o ekologiški produktai – naujausia mados tendencija Paryžiuje).

„Au Paradis du Gourmand“

Kepėjas Ridha Khadheris, „Au Paradis du Gourmand“ kepyklėlės savininkas, praėjusiais metais laimėjo geriausio prancūziško batono Paryžiuje konkursą. Šis konkursas – ne iš lengvųjų. Į prizą pretendavo dar 202 auksinių rankų savininkai. Batonai turėjo atitikti griežtus reikalavimus, būti ne ilgesni nei 55–70 centimetrų, sverti ne daugiau nei 250–300 gramų. Visi kepiniai buvo kruopščiai patikrinti ir išragauti, tačiau laurus nuskynė būtent R.Khadheris. „Au Paradis du Gourmand“ tikrai rasite skaniausią prancūzišką batoną mieste.

„Murciano“

Šioje žydų kepyklėlėje rasite ir tradicinių baltos duonos pynių, ir duonelių su riešutais, ir žymųjį štrudelį – austrišką obuolių pyragą. Bijantiems kaloringų užkandžių čia užsukti nevalia. O tuos, kurie išdrįs paragauti garsiųjų Paryžiaus kepinių, pasitiks autentiškais kostiumais apsirengusios kepėjos, kiekvienam lankytojui pasiūlysiančios jo skonį atitinkančių gardumynų.

„Du Pain et des Idées“

Christophe'as Vasseuras savo kepyklėlėje dievagojasi naudojantis tik natūralius ingredientus. Duonos rūšių čia nedaug – paragauti galite traškios duonelės, prancūziškų ragelių (croissant), o penktadieniais – vaisinės duonos su obuoliais ir vynuogėmis arba saldžios duonos su šafranu, ciberžolėmis, medumi ir riešutais. Miltai kepyklėlėje tik ekologiški, o sviestas išskirtinai aukščiausios rūšies.

Pâtisserie A. Torres“

Kvapai, sklindantys iš šios kepyklėlės, suviliotų bet kurį praeivį. O štai viduje – gausybė tradicinių batonų rūšių, šalia – kepinti migdolai ir mažyčiai pakeliai prancūziškų skanumynų, itin mėgstami su tėvais atkeliaujančių atžalų. Turistų čia gal ir nėra daug, tačiau vietiniai šios kepyklos, matyt, nekeistų į nieką.

„Gosselin“

25 metus veikiančioje kepyklėlėje klientai gali rasti ne tik įvairių rūšių duonos, bet ir žiemą bet kurį sušalusį sušildysiančios sriubos, pyragų, pyragaičių ir visų taip pamėgtų orinukų (macarons).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.