Romantiškai vakarienei - desertas su levandomis (receptas)

Pati geriausia romantiškos vakarienės pabaiga - minkštutis creme brulee desertas, kvepiantis vanile, levandomis ir paskanintas braškėmis. Creme brulee pasiruoškite iš anksto, tik prieš pat pateikiant karamelizuokite cukrų ir papuoškite šviežiomis uogomis. Be to, nepamirškite, kad levandos skleidžia ne tik malonų aromatą, bet ir veikia raminamai. Tad po to galite užsinorėti miego.

Prieš pat pateikiant, pabarstykite kiekvienos formelės su creme brulee viršų ruduoju cukrumi ir atviros ugnies degikliu (torch) padeginkite, kol cukrus ištirps, išsilydys ir karamelizuosis.<br>N.Degutienės nuotr.
Prieš pat pateikiant, pabarstykite kiekvienos formelės su creme brulee viršų ruduoju cukrumi ir atviros ugnies degikliu (torch) padeginkite, kol cukrus ištirps, išsilydys ir karamelizuosis.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Feb 26, 2014, 11:16 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:52 PM

Creme Brulee su vanile ir levandomis (2 asm)

Creme Brulee:

100g riebios grietinėlės

1/2 vanilės ankšties, atidarytos aštriu peiliu

1/3 šaukštelio džiovintų levandų žiedelių

1 kiaušinio trynys

1 kupinas šaukštas cukraus

Patiekimui:

1 šaukštas rudojo cukraus

1/2 šaukšto cukruoto imbiero, susmulkinto

4-5 šviežios braškės

Šviežių baziliko lapelių

Įkaitinkite orkaitę iki 100 C

Supilkite grietinėlę į mažą puodą. Aštriu peiliu išgramdykite sėklas iš vanilės ankšties ir jas įmaišykite į grietinėlę. Taip pat į grietinėlę įmeskite ir pačią vanilės ankštį. Įberkite levandų sėklas. Užvirinkite grietinėlę ir iškart nukelkite nuo ugnies. Uždenkite, ir palikite bent 10 min., kad grietinėlė įsigertų aromatais.

Suplakite kiaušinio trynį su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Samteliu įpilkite truputį grietinėlės į kiaušinio ir cukraus mišinį, ir nuolat maišykite, kad masė sušiltų. Tada sušildytą kiaušinio masę atsargiai pilkite į likusią grietinėlę ir nuolat plakite, kad kiaušinių nesutrauktų karštis. Nukoškite, išmeskite vanilės ankštį ir levandas, o masę supilkite į dvi kepimui skirtas mažas keramines formeles.

Pašaukite šias formeles į orkaitę ir kepkite apie 40 min., arba kol masė stabilizuosis, nebus visiškai skysta. Išimkite ir visiškai atvėsinkite.

Prieš pat pateikiant, pabarstykite kiekvienos formelės su creme brulee viršų ruduoju cukrumi ir atviros ugnies degikliu (torch) padeginkite, kol cukrus ištirps, išsilydys ir karamelizuosis. Jei neturite degiklio, įkiškite minutei ar dviem į labai įkaitintą orkaitę su įjungta grilio funkcija, kad viršuje esantis cukrus greitai karamelizuotųsi.

Pabarstykite smulkintais cukruotais imbierais ir papuoškite braškėmis bei bazilikų lapeliais.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.