Ryte J.Smoriginas mėgsta valgyti makaronus su sūriu, kiaušinienę, grikių košę su “daktariška” dešra. Tačiau choreografas kartais pusryčiauja ir prašmatniau - valgo sumuštinius su lašiša.
“Makaronai – lengvai ir greitai paruošiami. Šį valgį pavadinčiau šokėjų maistu, nes daug judant makaronai greitai “sudega” ir suteikia energejos postūmį”, - įsitikinęs choreografinių projektų teatro “Vilniaus baletas” meno vadovas J.Smoriginas.
Grikių košę su “daktariška” dešra garsus menininkas ruošia pagal savo receptą. “Jeigu iš vakaro išsiverdu grikių, ryte juos apskrudinu keptuvėje ir įdedu truputį smulkiai pjaustytos “šlapiankės” , kad ji košei suteiktų tik prieskonį”, - pasakojo vyras.
Paskutiniu pusryčių akordu tampa kavos gurkšnojimas. J.Smoriginas ryte jos kartais išgeria netgi du puodelius.
Smoriginų namuose pusryčius ruošia tas sutuoktinis, kuris ankčiau atsikelia. “Jaučiu, kad ateina tikras pavasaris, todėl jau kurį laiką pabundu anksti – apie šeštą valandą ryto. Neiškenčiu ir pats paruošiu pusryčius. Bet dažnai juos man paruošia ir žmona. Kartu pusryčiaujame apie aštuntą ar devintą valandą”, - tvirtino šmaikštusis vilnietis choreografas.