J.Smoriginas rytais kerta grikių košę su „daktariška“ dešra

“Ryte išgerti tik kavos ir bėgti į darbą būtų visiška kvailystė. Taip besielgiančių žmonių nepateisinu. Normalūs pusryčiai yra būtini, nes valgis suteikia energijos”, - tvirtino aštrialiežuvis choreografas Jurijus Smoriginas rytais iš namų niekada neišeinąs nepavalgęs.

J.Smorigino pusryčiai - sotūs, teikiantys energijos ir geros nuotaikos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
J.Smorigino pusryčiai - sotūs, teikiantys energijos ir geros nuotaikos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 1, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:56 PM

Ryte J.Smoriginas mėgsta valgyti makaronus su sūriu, kiaušinienę, grikių košę su “daktariška” dešra. Tačiau choreografas kartais pusryčiauja ir prašmatniau - valgo sumuštinius su lašiša.

Makaronai – lengvai ir greitai paruošiami. Šį valgį pavadinčiau šokėjų maistu, nes daug judant makaronai greitai “sudega” ir suteikia energejos postūmį”, - įsitikinęs choreografinių projektų teatro “Vilniaus baletas” meno vadovas J.Smoriginas.

Grikių košę su “daktariška” dešra garsus menininkas ruošia pagal savo receptą. “Jeigu iš vakaro išsiverdu grikių, ryte juos apskrudinu keptuvėje ir įdedu truputį smulkiai pjaustytos “šlapiankės” , kad ji košei suteiktų tik prieskonį”, - pasakojo vyras.

Paskutiniu pusryčių akordu tampa kavos gurkšnojimas. J.Smoriginas ryte jos kartais išgeria netgi du puodelius.

Smoriginų namuose pusryčius ruošia tas sutuoktinis, kuris ankčiau atsikelia. “Jaučiu, kad ateina tikras pavasaris, todėl jau kurį laiką pabundu anksti – apie šeštą valandą ryto. Neiškenčiu ir pats paruošiu pusryčius. Bet dažnai juos man paruošia ir žmona. Kartu pusryčiaujame apie aštuntą ar devintą valandą”, - tvirtino šmaikštusis vilnietis choreografas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.