L.Rimgailė Užgavėnėms būtinai kepa mielinius blynus (receptas)

Renginių organizatorė Liucina Rimgailė Užgavėnėms kepa mielinius blynelius su obuoliais. Buvusiai kulinarinio šou "Skonis" finalo dalyvei paruošti mielinę tešlą - vieni juokai. L. Rimgailė šiuos blynus patarė valgyti su grietine ir cinamonu - labai gardu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 4, 2014, 7:12 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:11 PM

Mieliniai blyneliai su obuoliais

Tešlai reikės :

4 didelių, minkštesnių obuolių

2 trynių

1 šaukšto cukraus

1,5 stiklinės obuolių sidro

žiupsnio druskos

500 g miltų

14 g sausų mielių

Paruošimas:

Miltus persijokite ir sumaišykite su mielėmis. Tuomet įmaišykite likusius produktus (išskyrus obuolius) ir maišykite, kol gausis vientisa masė. Geriausia tai daryti plaktuvu su spiraliniu antgaliu, nes tešla liks lipni!

Obuolius nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Visus sudėkite į paruoštą masę, gerai išmaišykite ir dubenį uždenkite 1,5-2 val., kad tešla pakiltų.

Tuomet iš dubens šaukštu kabinkite obuolius kartu su tešla ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. ( Obuoliai tarsi turėtų būti  užkepti mielinėje tešloje.)

 Kepkite ant vidutinės kaitros, kol blynai įgaus gražią auksinę spalvą. Išėmus iš aliejaus, nusausinkite ant popierinių rankšluoščių ir patiekite. Prie blynų tiks visi mėgstamiausi jūsų pagardai. Puikiai tiks ir grietinė su cinamonu bei vaniliniu cukrumi, uogos.

Jeigu norite būti stiprūs visus metus, Užgavėnėms kepkite ne tik mielinius, bet ir miltinius blynus, ruoškite kitus tradicinius valgius: šiupinį ( žirnius, pupeles virkite su kiaulės galva, kojomis, uodega), mėsos ir bulvių troškinį (vadinamą kiunke), šaltieną, spurgas. Mat tikima, kad jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysite, būsite sotūs ir stiprus visus metus. Užgavėnių dieną valgoma nuo 7 iki 12 kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.