Barmenas S.Pladas: „Geresnio darbo nei savo neįsivaizduoju“

Pačioje sostinės širdyje įsikūręs baras „Glory bar by Stikliai“ tapo viena  mėgstamiausių miestiečių pasilinksminimo vietų. Jauki aplinka, linksmi vakarėliai, skanūs patiekalai – ir tai ne viskas, dėl ko šį barą galima vadinti vienu geriausių mieste. „Glory bar by Stikliai“ personalas – baro atspindys ir patvirtinimas, kad čia gausite viską, kas geriausia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2014, 2:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:17 AM

Silvestras Pladas – „Glory bar by Stikliai“ barmenas, kurį galima vadinti baro veidu. Jau 6 metus rimtai barmenu dirbantis vyras gali patvirtinti, kad „Glory bar by Stikliai“ pritraukia ne tik vilniečius ir miesto svečius, bet ir įžymybes.

Silvestras prisipažino, kad dabartinio savo amato subtilybes išbandė būdamas dar paauglys. Bet jau tada ryškėjo nuoširdus noras bendrauti su žmonėmis, o baro lankytojai kažkuo jį labai žavėjo.

„Baigęs mokyklą ir pasimokęs Kaune, dėl karjeros galimybių nusprendžiau vykti į Vilnių. Atkeliavęs radau kavinę-barą, kurio savininkas buvo užsienietis. Jis turėjo kiek kitokį požiūrį į barą ir darbuotojus, todėl buvo įdomu dirbti. Domėjimasis šia sfera vis labiau augo ir dabar geresnio darbo nei savo neįsivaizduoju“, – pasakojo S.Pladas.

Tačiau „Glory bar by Stikliai“ veidas juokaudamas paatviravo, kad barmeno darbas lyg liga, nuo kurios nėra vaistų: „Siūlau niekam į šią sritį neiti, nes jei atsitiktų taip, jog į ją pažiūrėsite rimtai, nieko kito veikti nenorėsite. Barmeno darbas nuostabus jau vien tuo, kad gali pritaikyti savo žinias apie gėrimus, kuriuos naudoji, parodyti kūrybingumą juos maišydamas ir kurdamas naujus skonius. Šauniausia yra tai, kad tuoj pat tavo darbą įvertina baro svečiai. Kuriame darbe tai įmanoma?“

Dirbant barmenu bendravimas su žmonėmis neišvengiamas, bet barmenas tai įvardijo kaip didelį savo darbo pliusą: „Kiekvieną dieną sutinki vis naujus žmones. Tačiau maloniausia matyti tuos pačius veidus, nuolatinis patenkintas klientas – aukščiausias darbo įvertinimas. Labai geras jausmas aplanko, kai žmonės tave susistabdo ir tiesiog padėkoja.“

„Glory bar by Stikliai“ barmenas gali pasigirti ne tik tuo – jis turėjo progą spausti ranką net pasaulinio lygio žvaigždėms. „Būtų sunku išskirti įdomiausius klientus, nes jų buvo labai daug... Teko sutikti „Metallica“ būgnininką Dolfą Lungreną, spaudžiau ranką „Black Eyed Peace“ nariams. Po darbo buvome į miestą išėję su senuoju „Noha“ vokalistu pasilinksminti. Apie Lietuvos žvaigždes jau nebepasakosiu... Kasdien jas matau gyvai“, – savo įspūdžiais dalijosi barmenas.

Dažnai pajuokaujama, kad barmenas ne tik maišo kokteilius, bet kartais dirba ir išklausytoju. S.Pladas patvirtino, kad kartais tenka išgirsti įdomių gyvenimo istorijų: „Stovėdamas už baro nugirsti ir sužinai labai daug įdomių dalykų. Dalį sužinai dar prieš įvykstant įvykiams, apie skandalus ir t.t. Viską sužinai iš pirmų lūpų, kaip, kas, kada. Tačiau svarbu išsaugoti klientų pasitikėjimą, todėl visos naujienos lieka čia – bare ir tik mano galvoje.“

Ne paslaptis, kad barmenai gauna nemažai arbatpinigių. „Keletą kartų iš žmogaus esu gavęs maždaug minimalų mėnesio atlyginimą, bet tai nebūna dažnai“, – pasakojo S.Pladas.

S.Pladas gali pasigirti turintis pripažinimą ne tik iš savo klientų: „Lietuvoje esu laimėjęs „Absolut Invite 2013“. Prieš porą mėnesių „Finlandia Vodka Cup" likau antras. Du kartus Vilniaus svetingumo konkurse esu tapęs svetingiausiu Vilniaus viešojo maitinimo įstaigų darbuotoju.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.