Viso pasaulio gurmanai dalinasi receptais, kuriuose dominuoja lapiniai kopūstai: su jais kepami vegetariški pyragai, verdami troškiniai ir sriubos, iš jų net gaminami... traškučiai! Tokius sveikuoliškus traškučius paprasta pasigaminti namuose. Išmėginkite!
Lapinių kopūstų lapus nuplėšykite (arba nukarpykite) nuo storo koto, ir supjaustykite gabalais (didelių traškučių dydžio - tik ne per mažais, nes kepdami lapai trauksis). Nuplaukite lapus ir labai gerai nusausinkite (tam labai tiks daržovių džiovyklė). Tada paskleiskite lapus į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, pašlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir pabarstykite trupučiu druskos.
Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 C ir kepkite apie 20 min., arba kol lapeliai visiškai išdžius, bet nepradės svilti kraštai. Patiekite iškart!