JAV pirmoji ponia M.Obama: „Kopūstai pakeis kepsnius“ (receptas)

Pastaruoju metu pasaulio sveikuolius visiškai užvaldžiusi viena paprasčiausių daržovių – lapiniai kopūstai. Amerikos prezidento žmona Michelle Obama juokauja, kad lapiniai kopūstai pamažu iš rinkos išstums sočius kepsnius!

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

2014-03-21 07:11, atnaujinta 2018-02-15 06:03

Viso pasaulio gurmanai dalinasi receptais, kuriuose dominuoja lapiniai kopūstai: su jais kepami vegetariški pyragai, verdami troškiniai ir sriubos, iš jų net gaminami... traškučiai! Tokius sveikuoliškus traškučius paprasta pasigaminti namuose. Išmėginkite!

Lapinių kopūstų lapus nuplėšykite (arba nukarpykite) nuo storo koto, ir supjaustykite gabalais (didelių traškučių dydžio - tik ne per mažais, nes kepdami lapai trauksis). Nuplaukite lapus ir labai gerai nusausinkite (tam labai tiks daržovių džiovyklė). Tada paskleiskite lapus į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, pašlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir pabarstykite trupučiu druskos.

Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 C ir kepkite apie 20 min., arba kol lapeliai visiškai išdžius, bet nepradės svilti kraštai. Patiekite iškart!

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.