1. Tešla. Kuo šiltesnė jūsų tešla – tuo sunkiau su ja susitvarkyti. O štai su šaltesne tešla darbuotis gerokai paprasčiau – ji ne tik nepraras formos, bet ir per daug neišsitemps.
2. Dydis. Kad ir kokio dydžio picos norėtumėte, tešlą būtina iškočioti šiek tiek didesnę, mat dažniausiai picą kepant orkaitėje paplotis gerokai sumažėja.
3. Sukimas ore. Veikiausiai matėte, kaip meistriškai picų kepėjai išsuka tešlą ore? Šis manevras skirtas tikrai ne pasilinksminti. Sukant tešlą ore ji tampa vienodo storio, tempiasi į kraštus. Šitaip užtikrinsite, kad pica bus vienodo storio, ir sumažinsite tikimybę, kad tam tikros dalys šiek tiek „sudegs“.
4. Padažai. Padažu būtinai ištepkite visą picos paplotį – taip išvengsite patiekalo grožį gadinančių iškilimų ir burbulų.
5. Sūris. Picai kepant sūris ir padažas nuo kylančios tešlos subėgs į vidurį. Tad jei nenorite kramsnoti sausų papločio kraštų, pasistenkite picą sūriu apibarstyti iki pat kraštų.
6. Pjaustymas. Picą patartina pjaustyti vos tik ištrauktą iš orkaitės, kol ji dar karšta. Jei lauksite, kol pica atšals, pjaustyti patiekalą taps gerokai sunkiau.