Prancūziškas skanėstas: brokolių ir pelėsinio sūrio pyragas)

Kišus, arba sūrius pyragus su daržovėmis, mėsa arba jūros gėrybėmis pasauliui garbingai pristatė prancūzai. Jei vis dar ieškote tinkamo recepto, kuo pradžiuginti saviškius švenčių proga, pagaminkite jiems šį vegetarišką gardų pyragą, kuris tinka valgyti ir šiltas, ir atvėsęs.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Apr 2, 2014, 10:13 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:54 PM

Traškiam pagrindui reikės:

125g sviesto, supjaustyto gabaliukais;

250 g (2 puodeliai) miltų;

1 kiaušinio trynio;

3 šaukštų pieno arba vandens;

žiupsnelio druskos.

Dideliame dubenyje maišome sviestą su miltais ir druska, kol gauname trupinius. Įdedame kiaušinio trynį, įpilame pieno (vandens) ir triname iki vientisos masės. Jei reikia, naudojame daugiau miltų – tešla neturi lipti prie rankų. Įsukame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve atvėsti porai valandų.

Sviestu lengvai ištepame kišo kepimo formą. Pabarstome truputį miltų. Tešlą iškočiojame ir ja tolygiai išklojame formos dugną bei kraštus. Subadome šakute ir padedame į šaldytuvą 25-30 minučių, kad kepdamas pagrindas išliktų tolygus.

Pyrago įdarui reikės:

15 g sviesto;

1 svogūno, sukapoto;

175 g brokolių, supjaustytų šakelėmis;

2 kiaušinių;

210 ml (1 puodelis) grietinėlės;

1/4 malto šaukštelio muskato riešuto;

100 g pelėsinio sūrio, sulaužyto mažais gabaliukais;

druskos, pipirų.

Nedidelėje keptuvėje įkaitiname sviestą ir kepiname svogūnus, kol jie suminkštėja (10 min), bet neparuduoja. Paliekame atvėsti.

Puode užverdame vandenį, pasūdome. Sumetame brokolius ir juos verdame minutę-dvi, kol suminkštėja, bet nesukrenta. Skubiai nupilame karštą vandenį, kuriame virė, ir pakišame po lediniu vandeniu (ar supilame į dubenį su vandeniu ir ledukais). Nusausiname, padedame į šalį.

Suplakame kiaušinius su grietinėle, druska, pipirais ir muskatu, padedame į šalį.

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Kišo pagrindą išklojame pergamentu, ant viršaus užberiame kelias saujas pupų. Kepame 12 minučių. Išimame iš orkaitės, nuimame pergamentą ir pupas, padidiname temperatūrą iki 180 C.

Ant apkepto pagrindo paskirstome svogūnus, pabarstome pelėsiniu sūriu, išdėliojame brokolius.

Užpilame kiaušinių ir grietinėlės plakiniu ir kepame 35 min. Iškepusio kišo vidus turi būti minkštas, bet ne skystas (patikrinkite įbesdami peilį – jis turi būti sausas). Jei dar neiškepęs – pakepkite dar 5 minutes.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.