Tortilija – ne tik Meksikoje, bet ir Centrinėje Amerikoje, JAV paplitęs maisto produktas. Tai - plona, neraugintos tešlos duona, gaminama iš kukurūzų (tradiciškai) arba kviečių miltų.
Šio valgio pavadinimas kilo iš ispanų k. žodžio tortilla, reiškiančio omletą, mat konkistadorams actekų gamintos tortilijos priminė Ispanijoje kepamus omletus. Tradiciškai tortilija ruošiama su mėsos faršo įdaru, o su daržovėmis paruoštas užkandis - tikras vegetarų džiaugsmas. Lrytas.lt siūlo išbandyti tortilijos su daržovėmis receptą.
Patiekalui reikės:
2 tortilijos lakštų
1 svogūno
kelių virtų bulvių
pusės česnako
pusės čili pipiro
kelių šaukštų konsevuotų kukurūzų
kelių Jalapeno pipirai
natūralaus jogurto
šviežių kalendros lapeliai
aliejaus
druskos
pipirų
Gaminimas:
Supjaustykite svogūną, česnaką, pusė čili pipiro (su visomis sėklytėmis) ir pakepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais.
Sudėkite supjaustytas bulves, kukurūzus, taip pat kelias riekutes jalapeno pipiro. Viską maišant įdarą trumpai apkepinkite. Pabaigai įdėkite susmulkintą kalendrą.
Tortilijos paplotėlius ištepkite aliejumi ir pakaitinkite juos keptuvėje. Ant karšto paplotėlio dėkite įdarą ir jį pagardinkite šaukštu natūralaus jogurto (galima ir grietine). Paplotėlį perlenkite ir papuoškite kalendros lapeliais. Skanaus!