Tortilija su daržovėmis – tikras vegetarų džiaugsmas (receptas)

Jeigu mėgstate tortilijas, ruoškite jas su daržovių įdaru. Ir greitai paruošiama, ir skanu. Jeigu niekada neruošėte namuose tortilijos, nebijokite išmėginti šio meksikietiško užkandžio.

Tortilijos paplotėlius ištepkite aliejumi ir pakaitinkite juos keptuvėje. Ant karšto paplotėlio dėkite įdarą ir jį pagardinkite šaukštu natūralaus jogurto (galima ir grietine)
Tortilijos paplotėlius ištepkite aliejumi ir pakaitinkite juos keptuvėje. Ant karšto paplotėlio dėkite įdarą ir jį pagardinkite šaukštu natūralaus jogurto (galima ir grietine)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:30 PM

Tortilija – ne tik Meksikoje, bet ir Centrinėje Amerikoje, JAV paplitęs maisto produktas.  Tai - plona, neraugintos tešlos duona, gaminama iš kukurūzų (tradiciškai) arba kviečių miltų.

Šio valgio pavadinimas kilo iš ispanų k. žodžio tortilla, reiškiančio omletą, mat konkistadorams actekų gamintos tortilijos priminė Ispanijoje kepamus omletus. Tradiciškai tortilija ruošiama su mėsos faršo įdaru, o  su daržovėmis paruoštas užkandis - tikras vegetarų džiaugsmas. Lrytas.lt siūlo išbandyti tortilijos su daržovėmis receptą.

Patiekalui reikės:

2 tortilijos lakštų

1 svogūno

kelių virtų bulvių

pusės česnako

pusės čili pipiro

kelių šaukštų konsevuotų kukurūzų

kelių Jalapeno pipirai

natūralaus jogurto

šviežių kalendros lapeliai

aliejaus

druskos

pipirų

Gaminimas:

Supjaustykite svogūną, česnaką, pusė čili pipiro (su visomis sėklytėmis) ir pakepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais.

Sudėkite supjaustytas bulves, kukurūzus, taip pat kelias riekutes jalapeno pipiro. Viską maišant įdarą trumpai apkepinkite. Pabaigai įdėkite susmulkintą kalendrą.

Tortilijos paplotėlius ištepkite aliejumi ir pakaitinkite juos keptuvėje. Ant karšto paplotėlio dėkite įdarą ir jį pagardinkite šaukštu natūralaus jogurto (galima ir grietine). Paplotėlį perlenkite ir papuoškite kalendros lapeliais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.