Mėgstama rašytojos D. Koomson daržovių sriuba (receptas)

Šiuolaikinė anglų romanistė Dorothy Koomson lietuvių skaitytojams pažįstama iš romanų, gvildenančių meilės, neištikimybės, išdavystės, atleidimo temas. Tačiau populiari rašytoja šįkart su portalo lrytas.lt skaitytojais dalijasi gardžios, gaivios ir aromatingos morkų, obuolių, imbiero ir kvapiųjų moliūgų sriubos receptu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-06 09:19, atnaujinta 2018-02-14 20:39

Patiekalui reikės:

Alyvuogių aliejaus arba sviesto

Šaukšto kmyninių kuminų

Šaukštelio ciberžolių

1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės

1 supjaustyto raudonojo svogūno

1 cm smulkiai supjaustyto imbiero griežinėlio

1 kg morkų, supjaustytų griežinėliais

1 mažo kvapiojo moliūgo, supjaustyto mažais kubeliais

2 supjaustytų raudonųjų obuolių

1 l sultinio

Druskos ir pipirų

Ruošimo būdas:

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą arba alyvuogių aliejų, suberkite kuminus ir ciberžoles. Keletą sekundžių pamaišykite, tuomet sudėkite supjaustytą svogūną ir sukapotą česnaką. Maišykite tol, kol svogūnas taps minkštas.

2. Į keptuvę dėkite supjaustytas morkas, kvapųjį moliūgą ir obuolius. Pasistenkite išmaišyti taip, kad daržovės ir vaisius pasidengtų aliejaus (sviesto) ir prieskonių mišiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvę uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį. Keletą minučių leiskite daržovėms garuoti.

3. Atidenkite dangtį, supilkite sultinį ir padidinkite ugnį, kad mišinys užvirtų. Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite virti dar 20 minučių. Nepamirškite reguliariai maišyti.

4. Po 20-ies minučių paragaukite didesnį daržovės gabalėlį. Jeigu daržovė dar kieta, sriubą teks virti šiek tiek ilgiau. Jeigu minkšta – išjunkite viryklę, sriubą perpilkite į virtuvės kombainą ir sutrinkite, kol gausite tirštą masę.

5. Sriubą patiekite su salotomis arba traškia duonele. Patiekalą taip pat galima pagardinti papildomu žiupsneliu druskos ar pipirų.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.