Pyragas pagaminamas lengvai, produktai nebrangūs, todėl, norėdami, kad pyragas būtų šventiškas, įprastomis dienomis jo niekada nekepame. Šiai taisyklei nusižengiau vos du kartus - reikėjo saldžios dovanos draugams. Beje, mano draugai šia dovanėle nenusivylė.
Velykiniam mozūrui prireiks:
200 g sviesto
150 g miltų
5 kiaušinių
50-80 g krakmolo
250 g cukraus
30 g kakavos
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 žingsnis: dubenyje išsukame minkštą sviestą su cukrumi. Išsukti produktai turi būti balti, purūs. Įberiame kakavą ir viską gerai išmaišome.
2 žingsnis: sumaišome miltus, krakmolą ir kepimo miltelius viename dubenyje.
3 žingsnis: į cukraus ir sviesto masę įmušame vieną kiaušinio trynį. Išmaišome. Įberiame šaukštą miltų ir krakmolo mišinio. Po to įmušame antrą trynį, vėl įberiame miltų. Taip sudedame visus kiaušinių trynius ir miltus.
4 žingsnis: iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus. Juos supilame į tešlą. Šluotele atsargiai išmaišome. Supilame tešlą į skardą.
5 žingsnis: įkaitiname orkaitę iki 170 °C. Velykinį mozūrą kepame 30-40 minučių.
Patarimas: nors nuotraukoje velykinis mozūras aplietas baltu ir juodu šokoladu, įprastai pyragą gražiname baltymų kremu.
Baltajam glajui prireiks: kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir žiupsnelio rūgščiosios druskelės.
Baltymą išplakame iki standžių putų. Į jį suberiame rūgščiąją druskelę ir pamažu beriame cukraus pudrą. Vėl plakame. Cukraus pudros beriame tol, kol glajus tampa tirštas ir klampus.