Muzikantai gomurį lepina maskarponės sūrio pyragu (receptas)

Sparčiai populiarėjančios kauniečių vaikinų muzikos grupės „Andrew Flame“ nariai Kauno „Rock Pub“ bare pristatė dvi naujas dainas „Lithuania“ ir „Everyday“. Pirmąją dainą grupės lyderis Andrius Grybauskas parašė įkvėptas lietuvaičių grožio, o antrosios dainos žodžius jam sukūrė amerikietis dainų kūrėjas Michaelas Whiteheadas.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 3, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:06 AM

Kūrinių, kurie bus įrašyti į naujausią grupės albumą „Pažiūrėkime, kiek toli galiu nueiti“, pasiklausyti atėjusiems gerbėjams grupės lyderis Andrius Grybauskas, jo brolis Marius, klavišininkas Ignas Andriukevičius ir būgnininkas Vaidas Kasparavičius paruošė staigmeną – patys pagamino sūrio pyragą.

„Šis pyragas – tarsi firminis mūsų desertas. Jį gaminti moka visi „Andrew Flame“ grupės nariai. Receptas yra mano mamos, kuriai dažnai mėgstu padėti virtuvėje. Jį patobulinau riešutais ir cinamonu. Kai pyragu pavaišinau brolį ir kitus muzikantus, jie iš karto paprašė skanėsto recepto“, – pasakojo M.Grybauskas.

Sūrio pyragą muzikantai drauge gamina bent kartą ar du per mėnesį: trupina sausainius, kepina riešutus, ruošia įdarą.

Dažniausiai pyragą vaikinai ruošia prieš repeticijas ar koncertus. Kadangi pyragas 3 – 4 valandas stingsta, iš karto po dainavimo galima mėgautis burnoje tirpstančiu desertu skoniu.

Sūrio pyrago receptas

Patiekalui reikės:

225 g sausainių

100 g graikinių, lazdyno, anakardžio riešutų

150 g sviesto

500 g maskarponės sūrio

250 g grietinėlės

400 g kondensuoto pieno

3 valgomųjų šaukštų želatinos

cinamono

uogų

mėtos lapelių

Sausainius sutrupinkite, riešutus susmulkinkite ir kelias minutes pakepinkite. Išlydykite sviestą ir užpilkite jį ant riešutų ir sausainių. Viską supilkite į sviestiniu popieriumi išklotą formą ar indą ir įdėkite 15 – 20 minučių į šaldiklį. Kol ši masė stingsta, paruoškite antrąjį sluoksnį. Maskaroponės sūrį, kondensuotą pieną sumaišykite su vandenyje ištirpinta želatina ir iki putų suplakta grietinėle. Masę supilkite ant pirmojo sluoksnio ir įdėkite į šaldytuvą. Palikite 3–4 valandoms. Prieš vaišindamiesi pyragą pabarstykite cinamonu, papuoškite uogomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?