Alytuje gyvenanti italė neištveria be lazanijos (receptas)

„Negaliu maitintis taip, kaip lietuviai: tris kartus per dieną ir tokiu metu, kaip jūs. Mano skrandis to neištvertų“, - prisipažino daugiau kaip pusmetį Alytuje gyvenanti Novella Di Nunzio, dirbanti Alytaus Putinų gimnazijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baliukonienė (www.alytusplius.lt)

May 6, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:45 AM

Pavalgyti priešpiečius – jai šventas reikalas. „Privalau palikti visus savo darbus ir būtinai užkąsti“, – atviravo Novella, jau išmokusi kalbėti lietuviškai ir pastebėjusi, kad lietuvių ir italų mitybos režimas labai skiriasi.

Skaniausias patiekalas Lietuvoje jai yra varškės apkepas su spanguolių uogiene. Šį receptą Novella perdavė savo artimiesiems, kurie jį jau išbandė. Tik varškę, kurios Italijoje nėra, teko pakeisti rikotos sūriu.

Pati Novella, gyvendama svečioje šalyje, gamina ir itališkus patiekalus – lazaniją, picą, makaronus. Dažnai jais pavaišina ir savo draugus.

Savaitgalį mergina skaitytojams siūlo išbandyti itališkos virtuvės skonius ir pasigaminti nacionalinį Italijos švenčių patiekalą – lazaniją.

Reikės:

500 g makaronų lazanijos

1 kg pomidorų padažo (geriausia jį pasigaminti patiems)

6 mažų arba 3 didelių gabaliukų mocarelos sūrio

gabalėlio parmezano sūrio

500 g jautienos faršo

stiklinės raudonojo sauso stalo vyno

50 g pieno

žiupsnelio druskos

aliejaus

Ruošimo būdas:

Užkaiskite pusę puodo vandens. Jam užvirus, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos. Į verdantį puodą sudėkite po vieną keturis lazanijos makaronų paplotėlius. Juos virkite apie 8 minutes. Svarbu, kad jie nepervirtų ir liktų traškūs.

Iš puodo išimkite makaronus, juos sudėkite ant lininio audeklo, kad nusausėtų. Tada į tą patį puodą dėkite kitą eilę paplotėlių. Kai po kelių virimų vanduo susidrumsčia, reikia jį pakeisti nauju.

Tuo pat metu į kitą puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite vieną nesmulkintą skiltelę česnako, supilkite pomidorų padažą, įberkite žiupsnelį druskos, ant viršaus pabarstykite sutarkuoto parmezano sūrio ir ant labai silpnos ugnies visa tai virkite maždaug 1 valandą.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite jautienos faršą, supilkite į jį pieną ir viską išmaišykite. Kai faršas apkepa, maišant po truputį pilkite raudonąjį vyną. Svarbu, kad jis visas susigertų ir keptuvėje nebūtų skysčio. Šiek tiek pakepus vėl pamažu įpilkite vyno.

Kai viskas jau bus paruošta, į atskirą indą įpilkite išvirto pomidorų padažo tiek, kad apsemtų indo dugną. Ant jo kaip mozaiką išdėliokite makaronų paplotėlius. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto mocarelos sūrio, tada sudėkite faršą ir vėl uždėkite daug pomidorų padažo. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir viską įdėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite  20-30 minučių, kad paviršius taps traškus. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.