Kaip pasigaminti pienių vyno? (receptas)

Kai pagaliau nustojus lietui, vėjas ir saulė pradžiovins pievas, išeikite į jas pasiskinti dar žydinčių pienių. Didelio krepšio jų žiedų ir kantrybės prireiks egzotiniam gėrimui – pienių vynui – pagaminti. Tokiu vynu savo svečius vaišina žinomas tapytojas Jonas Daniliauskas, Vilniaus šurmulį iškeitęs į Varėnos rajono Dargužių kaimo ramybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Zina Juozaitė (alytusplius.lt)

May 21, 2014, 10:23 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:09 PM

Meniškai įrengtoje sodyboje su žmona Vida įsikūręs menininkas kitų metų vynui pienių žiedų jau prisirinko. Geriausia juos skinti po lietaus ir be kotelių , kad kartumo nebūtų – geriausia ir žiedkočius nuimti.

Šį pavasarį rinktų pienių vynu dailininkas mėgausis kitąmet. Įprastai jį atidaro per Jonines, tik šiemet sezoną paankstino.

Šviesios spalvos neskaidrų, švelnų gėrimą kiekvienas gali pasigaminti pagal savo skonį.

Jam reikės:

didelio krepšio (apie 20 litrų) pienių žiedų

3 kg cukraus

200 g razinų

1 kg citrinų

Šviežius pienių žiedus sudėti į emaliuotą indą ir užpilti verdančiu vandeniu, kad gerokai apsemtų. Palaikyti 1-2 paras.

Skystį nupilti į vynui gaminti skirtą indą, sudėti cukrų, razinas, pjaustytas citrinas ir palikti burbuliuoti. Vietoj cukraus galima dėti medaus, bet J. Daniliauskas to nepraktikuoja.

Po mėnesio „burbuliavimo“, procesui sustojus, praėjus pirmam rūgimui, galima paskanauti gėrimą ir pridėti cukraus, jei jo norisi saldesnio, ar įmesti kitų sudedamųjų dalių – juk skonis – tai fantazija, o ji – neribojama. Ir palikti vyną ramybėje.

Rudenį jį išpilstyti į butelius, sudėti juos į tamsią vėsią patalpą ir vėl pamiršti iki pavasario. O kai laukai nusidažo nauju pienių geltoniu, kviesti draugus, gimines, visus širdžiai mielus žmones ir kartu su jais pasidžiaugti gyvenimu, ragaujant romantiškąjį pienių vyną - visai nestiprų, bet svaiginantį įdėta rankų ir širdies šiluma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.