Idėjos kepsnių sezonui: nuo ėrienos iki keksiukų (receptas)

Kvapniu dūmu ir kaitria ugnimi 9-ąjį sezoną pradėjo Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (LBKA) nariai bei partneriai, pristatę karščiausias šios vasaros naujienas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-24 00:16, atnaujinta 2018-02-13 14:08

Nepatikėsite, bet kepsninėje buvo kepama ne tik mėsa, žuvis, bet ir desertas.

Į atidarymo šventę prie Neries įsikūrusioje Valakampių terasoje 9-ąjį sezoną pradedanti LBKA sukvietė asociacijos narius ir partnerius, grilio kepimo meistrus ir mėgėjus bei maisto gaminimo ant gyvos ugnies entuziastus. Kaip ir kasmet, prisimintas praėjęs ir bei aptartas naujas sezonas.

„Atidarymo šventė asociacijai – tarsi Naujieji metai: tai puiki proga praėjusiam sezonui aptarti, pasižymėjusiems grilio meistrams apdovanoti ir karščiausioms vasaros naujienoms pristatyti bei jas čia pat paragauti“, – sakė LBKA prezidentas Juozas Kaminskas.

Pasak asociacijos vadovo, neformalus bendraminčių – maisto gaminimo ant ugnies entuziastų – susitikimas suteikia stimulo naujiems darbams.

„Sezonas tik prasidėjo, tačiau jau įgavo pagreitį: paskutiniąją gegužės dieną Druskininkų miesto šventėje vyks mėgėjų ir profesionalų grilio čempionatas, o birželio 13-ąją Lenkijoje dalyvausime Europos grilio kepėjų čempionate“, – kalbėjo J. Kaminskas.

LBKA sezono atidaryme asociacijos partneriai pristatė vasaros sezono naujienas, organizavo viktorinas ir apdovanojo prizais šventės svečius, o geriausi grilio meistrai vaišino nepakartojamo skonio marinuotais vištienos, kiaulienos, ėrienos ir žuvies produktais, koldūnais ir kepsninėje pagamintu desertu.

„Naujais mūsų partnerių produktais, jau paruoštais kepti, džiaugiamės ne tik mes. Jų tiek daug, jog tiks kiekvieno skoniui, – vasaros sezono naujienomis dalinosi LBKA grilio meistrė Halina Bovševič. – Kol ant ugnies gaminome maistą, svečius vaišinome net 13 rūšių užtepėlėmis ir vištos kepenėlių paštetu.

Grilyje kepėme vištienos filė juosteles sezamo marinate ir sparnelių petelius „Tulpes“ paprikos marinate, kepamąsias vištienos dešreles su džiovintais pomidorais ir baziliku, ėrienos ir plekšnės kepsnius.

Ypač džiaugiamės naująja penkių rūšių LBKA „Grilio čempionų“ linija. Beje, desertą – vanilinius ir šokoladinius keksiukus, paruoštus ir miltinių mišinių, pagardintus trintomis braškėmis, – taip pat iškepėme kepsninėje.“

LBKA informuoja, jog šio sezono naujienas galima rasti prekybos centruose. Šiuos grilio patiekalus paprasta gaminti: jie parduodami jau paruošti, tereikia iškepti.

Grilio meistrė Halina Bovčevič siūlo patiems pasigaminti su vanile marinuotas vištienos filė juosteles. Receptas – paprastas, skonis – ypatingas.

Reikės: 600 g vištienos krūtinėlės filė be odelės

1 vanilės lazdelės

50 g alyvuogių aliejaus

20 g cukraus

80 g „Teriyaki“ padažo Vištienos filė supjaustome juostelėmis. Vanilės lazdeles paskobti peiliu ir sumaišyti su cukrumi, aliejumi ir „Teriyaki“ padažu. Marinuoti 13 val. Marinuotos vištienos juosteles sumauti ant iešmelių ir kepti griliuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.