Filipinuose gražuolė išmoko virti krevečių sriubą

Maroke šiuo metu gyvenančios, tačiau į Lietuvą neretai grįžtančios daugkartinės grožio konkursų nugalėtojos, cirko artistės ir jogos mokytojos Monikos Baliūnaitės aistra - ruošti maistą. Radusi laisvą minutę mergina sukasi virtuvėje. Beveik pusšimčiu apdovanojimų grožio ir talentų konkursuose įvertinta ilgaplaukė virtuvės bei prijuostės nesibaido nuo pat mažens. Pirmieji patiekalai, kuriuos išmoko ruošti M.Baliūnaitė, buvo suvalkietiški.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 30, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:10 AM

Su iš Vilkaviškio kilusia senele vaikaitė iki šiol ruošia cibulinę, aitrius ruginių miltų meduolius, barštelius su ausytėmis, keptą silkę su rūgpieniu, sriubą iš bulvių ir svogūnų nuoviro.

,,Iš senelės perėmiau kone visą Suvalkijos valgių gaminimo paveldą, o iš mamos išmokau ruošti lietuviškus patiekalus", - tikino M.Baliūnaitė.

Gaminti mėgstanti mergina jais ne kartą yra vaišinusi ne tik į svečius užsukusius savo draugus, bet ir įvairių pasaulio grožio konkursų dalyves, merginas iš modelių agentūrų, renginių organizatorius.

Kaunietė negali pamiršti, kaip prieš kelerius metus dirbdama modeliu Prancūzijoje kartu gyvenančioms merginoms ryte iškepė pyragą pagal senelės receptą.

Merginų jų akys buvo išpūstos iš nuostabos, nes įprastai daugelis gražuolių maitinasi kavinėse ar parduotuvėse perka tai, ką galima valgyti be ilgo paruošimo.

Daug keliaujanti Monika ne tik populiarina nacionalinius lietuviškus valgius, bet ir svečiose šalyse renka egzotiškų patiekalų receptus.

Kelionėse po Filipinus, Singapūrą, Kiniją, Japoniją, Malaiziją, Indoneziją, kur dirbo modeliu, mergina ypač pamėgo jūros gėrybių ir žuvies valgius.

Didelį įspūdį jai paliko filipiniečių ir malaiziečių maistas, vertinamas dėl šviežumo ir nepakartojamo skonio žolelių bei prieskonių gausos.

,,Azijiečiai, pas kuriuos lankiausi, apsidžiaugdavo, kai įsiprašydavau į jų virtuves ir prašydavau išmokyti ruošti mėgiamus valgius.

Po tokių viešnagių dažniausiai išeidavau apdovanota ne tik receptais, bet ir išskirtinėmis žolelėmis, kvapniais prieskoniais", - tikino M.Baliūnaitė.

Mergina Filipinuose išmoko ruošti tigrinių krevečių sriubą. Nors šis patiekalas gana sotus, tačiau labai skanus ir turtingas baltymų.

Tigrinių krevečių sriuba

Sriubai reikės: 10 tigrinių krevečių, 50 gramų kokosų pieno, 200 gramų grietinės ar grietinėlės, 3 morkų, 3 bulvių, ketvirčio moliūgo, pusės aguročio, petražolių, svogūnų laiškų, krapų, jūros gėrybėms skirtų prieskonių.

Daržoves nuvalykite, nulupkite, supjaustykite ir sudėti į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite 25 -- 30 minučių, po to sutrinkite.

Išlukštenkite ir atskirai apie 10 minučių pavirkite tigrines krevetes. Kokoso pieną ir krevetes sudėkite į ant silpnos ugnies verdančią trintą sriubą, paskaninti jūros gėrybių prieskoniais ir žalumynais.

Virkite keletą minučių. Šaukštelį grietinės ar grietinėlės pilkite į kiekvieną lėkštę atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.