Valerijaus Leontjevo gerbėja sukūrė jo skulptūrą iš šokolado

„Visos mano dietos nueis velniop. Kiek kilogramų svorio aš dabar priaugsiu?“ – išvydęs 6 kilogramų šokoladinę skulptūrą, vaizduojančią jį patį, aikčiojo Rusijos estrados žvaigždė Valerijus Leontjevas (65 m.). Šią saldžią dovaną jam įteikė vilnietė Elena Kliment (43 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jun 1, 2014, 8:09 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:46 AM

Jubiliejinis atlikėjos Birutės Petrikytės (60 m.) koncertas Vilniuje, kuriame pasirodė ir ilgametis jos bičiulis V.Leontjevas, visą parą neleido sudėti bluosto šokolado skulptorei E.Kliment, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

Moteris per naktį iš juodojo šokolado sukūrė 50 centimetrų aukščio skulptūrą, vaizduojančią Rusijos estrados princą V.Leontjevą, kuriam iš nugaros išaugę kondoro sparnai, o palei kojas guli leopardas.

Tokią kompoziciją E.Kliment padiktavo atlikėjo daina „Kondoro skrydis“. O kadangi V.Leontjevui patinka leopardai, gerbėja jam po kojomis patiesė šį plėšrūną.

Šokolado skulptorė džiaugėsi ne tik tuo, kad nereikėjo ilgai tobulinti ar perdarinėti kūrinio, bet ir tuo, jog prieš savaitę išsipildė jos svajonė susitikti su mėgstamu dainų atlikėju.

Iš pradžių atrodė, kad ši svajonė gali netapti realybe, nes koncerto rengėjai skeptiškai įvertino dainininko ir gerbėjos susitikimą.

Net ir B.Petrikytė sutriko išgirdusi moters norą įteikti V.Leontjevui šokoladinį jo atvaizdą – sukaktuvininkė baiminosi, kad tas skanėstas nebūtų užnuodytas.

Tačiau įtikinus šventės rengėjus, kad E.Kliment – patyrusi konditerininkė, Vilniuje turinti savo kavinę ir dažnai pagal užsakymus ruošianti šventinius tortus bei kitokius šokoladinius skanėstus, nerimas kaipmat išsisklaidė.

E.Kliment buvo patarta šokoladinę staigmeną muzikos dievukui įteikti po koncerto, kai V.Leontjevas grįš į persirengimo kambarį.

Tad šokolado skulptorė po pasirodymo kantriai laukė dainininko laikydama rankose nelengvą kūrinį. Nors fotografai ruošėsi įamžinti gerbėjos ir atlikėjo susitikimą, V.Leontjevo apsaugininkas to neleido daryti: esą dainininkas po pasirodymo sušilęs, nuo jo žliaugia prakaitas, todėl jis nepasiruošęs fotografuotis.

Kai E.Kliment akis į akį susitiko su V.Leontjevu, iš jaudulio jai tirpo rankos ir kojos.

Moteris net pamiršo visus klausimus, kuriuos buvo pasiruošusi pateikti žvaigždei. Tačiau V.Leontjevas pats pradėjo pokalbį.

Išvydęs įspūdingą šokoladinį V.Leontjevą dainininkas pasiteiravo: ar jį bus galima suvalgyti?

„Visai nebūtina valgyti – galite tik pasigrožėti“, – figūra besirūpinančiam V.Leontjevui patarė E.Kliment.

Bet garsus atlikėjas vilnietės vis dėlto paklausė, ar paauksuotas pjedestalas, ant kurio stovi skulptūra, valgomas.

Tiksliau, ar jam sukurti buvo panaudoti valgomieji dažai? E.Kliment patikino, kad visas šokoladas valgomas.

Nors susitikimas užtruko apie penkias minutes, E.Kliment dėl patirtų emocijų atrodė, kad viskas vyko gerokai ilgiau. Mat per tą laiką ji spėjo pajusti, kad jųdviejų požiūris į gyvenimą panašus.

Rusijos estrados žvaigždės pasirodymą stebėjusi vilnietė įsitikino, kad V.Leontjevas ne pagal savo amžių atrodo jaunatviškai.

„Su V.Leontjevu esame panašūs tuo, kad ir aš, ir jis gyvename šia diena, – mums neegzistuoja bėgantis laikas, nerūpi amžius pagal pasą.

Gal tie panašumai mus ir traukia“, – patikino įmonės „Saldi prabanga“ savininkė E.Kliment, kadaise baigusi darbo biržos surengtus konditerininkų kursus ir šiuo metu sėkmingai įgyvendinanti savo šokoladines svajones.

Kurti šokoladines grožybes Elena ėmėsi sunkiu jai pačiai metu, kai ją, auginančią du mažamečius vaikus, staiga paliko sutuoktinis ir teko ieškotis darbo.

Nors E.Kliment ir V.Leontjevą skiria 22 metai, vilnietei, skirtingai negu nemažai daliai jos bendraamžių, labai patinka Rusijos žvaigždės dainos. Visus populiarius V.Leontjevo kūrinius ji moka atmintinai.

Paklausus, ar stebint V.Leontjevą iš arti matyti, kad jo išvaizdą kuria ir plastinės chirurgijos specialistai, E.Kliment patikino, jog jos mėgstamo dainininko širdis jaunatviška, o šito negali sukurti jokie chirurgai.

Vilnietė įsitikinusi, kad V.Leontjevui iki gyvo kaulo įgrisę klausimai apie asmeninį gyvenimą, grožio paslaptis, todėl ji nenorėjo savo dievuko suerzinti.

„Norėjau tik pabūti šalia ir pasikalbėti tiek, kiek jis nori. Jis man padėkojo už dovaną.

Manau, jis pasakė „ačiū“ dar ir už tai, kad prie jo nelindau su įkyriais klausimais“, – įsitikinusi E.Kliment, kuri iki šio susitikimo su žvaigžde buvo žinoma kaip unikalių šokolado skulptūrų kūrėja.

Didžiausias E.Kliment darbas – iš 500 kilogramų šokolado vienai Vilniaus senamiesčio šokoladinei sukurtas kambarys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.