Beata Nicholson vištienos marinatą gardina cukrumi ir česnakais

Vištienos kepsnelius mėgsta ir vaikai, ir suagusieji. Todėl prasidėjus kepsnių lauke sezonui vištieną kepkite ant žarijų. Kulinarinių knygų autorė ir televizijos laidų vedėja Beata Nicholson vištienai marinuoti naudoja pikantiškus prieskonius: garstyčias, papriką, čiobrelius ir net cukrų. Pateikiame jos receptą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2014, 6:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:10 AM

Vištienos kepsneliams iškepti reikės:

600–700 g vištienos šlaunelių mėsos, 1 šaukštas garstyčių, 2 šaukštai rudojo cukraus „Farinas”, 0,5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos, 0,5 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, kelios šakelės čiobrelių (geriausiai – citrininių), 2 skiltelės česnako, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas raudonojo arba baltojo vyno acto, žiupsnelis druskos ir pipirų.

Paruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, actą ir garstyčias. Įspauskite česnaką. Galite susmulkinti jį peiliu ar naudoti česnakų granules. Suberkite prieskonius, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Šiuo marinatu ištepkite vištienos gabaliukus ir palaikykite bent pusvalandį (o geriausiai – pernakt).

Kepkite ant grotelių 15–30 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabaliukų dydžio. Nuolat vartykite, kad mėsa gražiai apskrustų.

Galima kepti ir kitokiais būdais. Pavyzdžiui, iš pradžių maždaug 20 min. kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o vėliau apskrudinkite ant grotelių.

Arba – iš pradžių ant grotelių kepkite į foliją įvyniotą mėsą, o vėliau išvyniotą apskrudinkite.

Atidžiai patikrinkite, ar mėsa iškepusi. Iš gerai iškeptos mėsos turi išsiskirti skaidrus skystis. Jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena turi būti baltos spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.